Η… πάλη των τάξεων και ο κορωνοϊός

Η… πάλη των τάξεων και ο κορωνοϊός

Κύριε διευθυντά
Ο κορωνοϊός με τις δύο ιδιότητές του, την παγκόσμια επικράτηση και την καθολική επέκταση σε όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση φύλου, πολιτικού επιπέδου ή οικονομικής ισχύος, παράδειγμα ο πρωθυπουργός της Αγγλίας και ο τέως πρόεδρος της Αμερικής Τραμπ, επέβαλε μια κατάσταση απόλυτης ισότητας εις την νόσηση, ενώ δύο επαναστάσεις που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα, η γαλλική το 1789 και η ρωσική το 1917, διεκήρυξαν την ισότητα, αλλά απέτυχαν. 

Στη θεραπεία όμως ισχύει η ταξική διαφορά, οι οικονομικά ισχυροί να έχουν καλύτερες συνθήκες θεραπείας και λιγότερους θανάτους, από έναν αόρατο ιό που αναζητεί επιβίωση στα κύτταρα του ανθρώπου. Επιπλέον, ο κορωνοϊός γνώρισε στον άνθρωπο τον εύκολο θάνατο και τον φόβο. Τον φόβο ενός μεταλλαγμένου κύματος του κορωνοϊού, περισσότερο μεταδοτικού και θανατηφόρου. Αλλά και τον φόβο ενός άλλου ιού με φοβερότερες ιδιότητες. 

Και τη συμπεριφορά των ανθρώπων επηρέασε ο κορωνοϊός. Η αλαζονεία δεν έχει πια πέραση, ούτε η ξέγνοιαστη ελαφρότητα. Επικρατεί σοβαρότητα, αίσθημα αδελφοσύνης έναντι του κοινού κινδύνου και σοβαρή διαβίωση. Παράδειγμα, η εδώ αντιμετώπιση της πανδημίας και των εμβολιασμών από ένα πειθαρχημένο κοινό και η υποδειγματική οργάνωση των εμβολιασμών, φαινόμενο άγνωστο για την ελληνική πραγματικότητα, που σημαίνει αλλαγή της συμπεριφοράς του Ελληνα προς το καλύτερο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή