Θέλει φροντίδα το Α΄ Νεκροταφείο

Θέλει φροντίδα το Α΄ Νεκροταφείο

Κύριε διευθυντά
Το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών είναι το παλαιότερο κοιμητήριο των Αθηνών και άρχισε να λειτουργεί το 1836, στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα. Στα επόμενα χρόνια επεκτάθηκε, απέκτησε πολλά αξιόλογα γλυπτά και από το τέλος του 19ου αιώνα συγκαταλέγεται στα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Σήμερα θεωρείται ένα ιστορικό μνημείο και προστατεύεται σαν ένα έργο με μεγάλη καλλιτεχνική αξία.

Δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ο χώρος αυτός είναι απογοητευτική. Το νεκροταφείο βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και απειλείται να καταστραφεί. Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια, χώματα, μπάζα, ξερά φύλλα, σπασμένα μάρμαρα και ανοιχτοί τάφοι.

Είναι ντροπή για την Αθήνα, το εξαίρετο αυτό μνημείο με τόσα αριστουργήματα γλυπτικής και αρχιτεκτονικής να καταστρέφεται με αυτό τον τρόπο, από έλλειψη ενδιαφέροντος των υπευθύνων υπηρεσιών.

Θα έπρεπε τουναντίον όλοι να προσπαθούμε να το διαφυλάξουμε, ώστε οι θησαυροί και το πνεύμα του σπουδαίου αυτού χώρου να μη χαθούν για τις επόμενες γενιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή