Πάρκο Τρίτση, η μεταμόρφωση

Πάρκο Τρίτση, η μεταμόρφωση

Κύριε διευθυντά
Είχα να επισκεφθώ το πάρκο Τρίτση περίπου ένα χρόνο, λόγω των μέτρων για την COVID-19. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου με περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη. Η λιμνούλα καθαρή και περιποιημένη. Τα δένδρα, τα δενδρύλλια και όλος ο χώρος του περιπάτου το ίδιο. Το κανάλι, στην αρχή του και η τροφοδότις του λιμνούλα, περιφραγμένα με ένα ωραίο πράσινο πλέγμα περιμένουν να γίνουν εργασίες καθαρισμού και στεγανοποίησης του βυθού και των τοιχωμάτων τους, με ειδικά υλικά, για να επαναλειτουργήσουν.

Μοναδική εξαίρεση η μη λειτουργία, νομίζω δεν λειτούργησε ποτέ, μικρού τρένου, που οι γραμμές του, εγκατεστημένες αλλά παραμελημένες, διατρέχουν περιφερειακά το πάρκο. Η υποδομή υπάρχει και οι σιδηροτροχιές, εύρους 60 cm και το στέγαστρο της στάσης και τα γεφυράκια. Λείπει μόνον ένα τρενάκι και η συντήρηση των γραμμών. Νομίζω ότι η λειτουργία του θα ήταν μια πηγή χαράς και διασκέδασης, κυρίως για τα παιδιά, και θα τους καλλιεργήσει και το ενδιαφέρον για το τρένο και για μελλοντικά ταξίδια, με το πιο φιλικό για το περιβάλλον μέσο μετακίνησης.

Μήπως θα πρέπει να το σκεφθούν οι αρμόδιοι για τη λειτουργία και συντήρηση του πάρκου φορείς σε πιθανή συνεργασία και με τον ΟΣΕ ή τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου (Σ.Φ.Σ.);

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή