Ιθάκη, ΕΝΦΙΑ και μνεία Καβάφη

Ιθάκη, ΕΝΦΙΑ και μνεία Καβάφη

Κύριε διευθυντά
Εάν δεν το βλέπαμε και επισήμως γραπτώς τις τελευταίες ημέρες, δεν θα το πιστεύαμε, κατά γενική ομολογία. Η αύξηση κατά 250% στο ΕΝΦΙΑ στην Ιθάκη; Από 600 ευρώ στα 2.500 ευρώ; Ημαρτον δηλαδή. Με τι λογική και τι ακριβοδίκαια αιτιολογία τέτοιο σάλτο μορτάλε για τους περισσότερους από εμάς; Είμαι άμεσα ενδιαφερομένη, ή σωστότερα, πληγείσα.

Δεν γίνεται να αγνοείται από τους αρμοδίους ότι πολλά από τα σπίτια, τουλάχιστον στο νησί μας, υπάρχουν και συντηρούνται με ακροβατικές οικονομίες (και στερήσεις) από συνταξιούχους. Συναισθηματικά τα κίνητρα (τέσσερις γενιές φιλοξένησαν). 

Τι επιδιώκεται δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση; Λόγω αδυναμίας να υποκύψουν στο αλλοπρόσαλλο χαράτσι, να αναγκαστούν να πουλήσουν; Σε αυτό ίσως στοχεύουν για να επωφεληθούν ορισμένοι… Πού αλλού να πάει ο νους μας δηλαδή, ερωτώ…

Ελπίσαμε ότι η Ν.Δ., κυρίως με τον σημερινό της αρχηγό, θα έδειχνε έμπρακτα σημάδια κατανόησης και ανθρωπιάς σε παρόμοια ζητήματα. Το έπραξε σε ορισμένα θέματα, αλλά σε αυτό, το ζωτικής σημασίας ζήτημα;

Το να αναθεωρηθεί ίσως η αξία σε περίπου 20%-25%, λογικό θα ήταν. Αλλά μεταξύ αυτού και του 250%, ξεπερνάει κάθε λογική και ανθρώπινη αντιμετώπιση.

Εύχομαι, μαζί με τόσους και τόσους άλλους, να υπάρξει αναθεώρηση και σημαντική αλλαγή στην άκρως αποκαρδιωτική αυτή απόφαση, η οποία ούτε προσθέτει εύσημα στην κυβέρνηση που τη θεσπίζει (το άκρως αντίθετο), αλλά και ούτε στην κοινωνία, είτε έλκουν την καταγωγή από την Ιθάκη είτε όχι.

Μάντης ο Καβάφης, με το προφητικό εκείνο: «…ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή