Η μεγάλη προσφορά του Ανδρέα Ποταμιάνου

Η μεγάλη προσφορά του Ανδρέα Ποταμιάνου

Kύριε διευθυντά 
O  Ανδρέας Ποταμιάνος δεν είναι πια ανάμεσά μας. Διάλεξε να «φύγει» τώρα που είναι ακόμα σε εξέλιξη οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο… Ο Ανδρέας πίστευε στη δύναμη του αθλητισμού γιατί ήταν και ο ίδιος αθλητής. Με μεγάλη συγκίνηση η σκέψη μου γυρίζει πίσω στο μακρινό 1987, χρονιά ίδρυσης των Special Olympics στην Ελλάδα, τότε που η πρόεδρος των Special Olympics International, η αείμνηστη Εunice Kennedy Shriver, αδελφή του προέδρου Τζον Κένεντι, ζήτησε συμμετοχή ελληνικής ομάδας στους Διεθνείς Αγώνες Special Olympics στο South Bend, Indiana, ΗΠΑ, τον Αύγουστο 1987 για να εισέλθει πρώτη η ομάδα μας στο στάδιο με την ελληνική σημαία. Ηταν μεγάλος ο ενθουσιασμός του ιδρυτικού προέδρου Ανδρέα Ποταμιάνου, ο οποίος αμέσως πίστεψε στα ευεργετικά αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει ο αθλητισμός σε παιδιά και ενηλίκους με κάποιες ιδιαιτερότητες και με την αμέριστη βοήθεια εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε η δημιουργία ομάδας αθλητών που εκπροσώπησε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες Special Olympics.

H προσφορά του Ανδρέα Ποταμιάνου στην εδραίωση και ανάπτυξη των Special Olympics στην Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη. Τα πρώτα χρόνια ο Ανδρέας Ποταμιάνος και η ναυτιλιακή οικογενειακή εταιρεία «Ηπειρωτική» κάλυπταν τα περισσότερα έξοδα των αγώνων και εκδηλώσεων στις γιορτές Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, όπως επίσης και στο τέλος κάθε αθλητικής περιόδου, διοργανώνοντας σε κρουαζιερόπλοιο της «Ηπειρωτικής» γιορτή με μουσική, χορό και εδέσματα για τους αθλητές των Special Olympics, τους γονείς, τους προπονητές, τους ανεκτίμητους εθελοντές και βέβαια όχι μόνο για τα Ειδικά Σχολεία της Αττικής αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Εκείνα τα πρώτα χρόνια ο Ανδρέας Ποταμιάνος ήταν το Α και το Ω για τα Special Olympics στην Ελλάδα και είμαι σίγουρη ότι σήμερα αυτές τις σκέψεις συμμερίζονται αθλητές και οικογένειες αθλητών των Special Olympics που έχουν ευεργετηθεί τόσο άμεσα και καθοριστικά από το αθλητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Special Olympics. Σε ευχαριστούμε Ανδρέα και καλό ταξίδι. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή