Αμέλεια, αμελείς και καταστροφές

Αμέλεια, αμελείς και καταστροφές

Kύριε διευθυντά 
Στο  ρεπορτάζ της «Καθημερινής» (https://www.kathimerini.gr/society/561455554/fotia-tora-stin-ano-varympompi-attikis/) διαβάζουμε: Φωτιά στην Ανω Βαρυμπόμπη: «Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Ανω Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών, στην Αττική. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου».

Φαίνεται πως η κυρία «φωτιά» είναι πολύ νευρική και ξεσπάει ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση, ενώ η κυρία «πυρκαγιά» είναι αρκετά κοινωνική και εκδηλώνεται προκλητικά σε μεγάλες περιοχές κατά βούληση. Κατά τα άλλα, κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες των δύο κυριών. Μόνες τους οι δύο κυρίες αυτο-οργανώνονται και εκτελούν το πρόγραμμά τους! 

Και αν βρεθεί υπαίτιος, αυτός θα είναι κάποιος παππούς ή γιαγιά ή μελισσοκόμος ή εργάτης, από αμέλεια πάντα… Οσο για την αμέλεια της πολιτείας να μην αξιοποιεί επί δεκαετίες τα αποτελέσματα τόσων ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων, με εγκαταστάσεις συστημάτων υπερσύγχρονου εξοπλισμού και λογισμικού έγκαιρου εντοπισμού των σημείων εμφάνισης της νευρικής κυρίας και ελέγχου των κινήσεων της κοινωνικής κυρίας, δεν ακούγεται λέξη. Για να μην πούμε για την αμέλεια τοπικής αυτοδιοίκησης, ΔΕΗ και άλλων φορέων επί δεκαετίες. Οι δε εμπειρίες της χρόνιας συνεργασίας των δύο κυριών με όσους έχουν καταληφθεί από το οικολογικής έμπνευσης πάθος των «οικιστικών πυκνώσεων» και άλλων επιχειρηματικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων μέσα στα δάση και περιοχές Natura, παραπέμπουν σε «αμέλεια» πολιτικής φύσεως…

Η αμέλεια σε περιπτώσεις που σχετίζονται με θαλάσσια συμβάντα πληρώνεται επιτέλους. Γιατί η αμέλεια σε σχέση με τις δραστηριότητες των δύο κυριών να μην πληρώνεται; Το κόστος των αεροσκαφών και ελικοπτέρων πυρόσβεσης και τις ζημιές σε υποδομές και παραγωγή γιατί να μην τα πληρώνουν οι αμελείς;  Ισως τότε κάποιοι θα πάψουν να είναι «αμελείς», και μάλιστα για όλα τα είδη της «αμέλειας»: την ατομική εγωιστική αμέλεια, την πολιτική αμέλεια, τη σκόπιμη κατά παραγγελία συμφερόντων αμέλεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή