Η μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών για τη Θράκη

Η μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών για τη Θράκη

Κύριε διευθυντά
Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον, αποκαλυπτικό άρθρο του καθηγητού Γεωργίου Ι. Δουκίδη «Η αναπτυξιακή ευκαιρία της Θράκης» («Καθημερινή» της Κυριακής, 1.8.2021) γίνεται λόγος για τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης και αναλύει ο αρθρογράφος αδρά και με κατανοητό τρόπο τους πυλώνες της πολιτικής αυτής για τη Θράκη.  

Επιτρέψατέ μου να υπενθυμίσω ότι κατά το παρελθόν είχαν εκπονηθεί ανάλογες μελέτες. Η πλέον σημαντική, και με ευρεία συμμετοχή ερευνητών υπό την επιστημονική ευθύνη των ακαδημαϊκών Ξεν. Ζολώτα, Α. Θ. Αγγελοπούλου και Ιω. Πεσμαζόγλου, είχε εκπονηθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Η μελέτη παρουσιάσθηκε το 1994 σε δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών από τον Ιω. Πεσμαζόγλου (Πρακτικά της Ακαδημίας Αθηνών 69 (Β΄) (1994) 283-284) και κυκλοφορεί στο εμπόριο: «Η ανάπτυξη της Θράκης. Προκλήσεις και προοπτικές». Β΄ έκδοση. Αθήνα 1995, 232 σελίδες.

Τα πορίσματα και οι προτάσεις της μελέτης της Ακαδημίας Αθηνών ουσιαστικά συμπίπτουν με τους πυλώνες που παραθέτει ο καθηγητής – αρθρογράφος.  Μήπως, κατά συνέπεια, η Βουλή των Ελλήνων θα έπρεπε να λάβει υπόψη της την πρωτοποριακή αυτή έκδοση της Ακαδημίας; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή