Μετρό Θεσσαλονίκης και σταθμός «Βενιζέλος»

Μετρό Θεσσαλονίκης και σταθμός «Βενιζέλος»

Κύριε διευθυντά
Η  όμορφη Θεσσαλονίκη, με 2.500 χρόνια ύπαρξης, είναι μία από τις μακροβιότερες πόλεις της Ελλάδας. Φημίζεται όχι μόνο για τα εξαιρετικά φαγητά της, αλλά και για τα σημαντικά αρχαιολογικά κατάλοιπα, τον Λευκό Πύργο, την παραλία της και τις εξοχές της.

Τελευταία προέκυψε πρόβλημα με τα σημαντικά αρχαία μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή του σταθμού του μετρό «Βενιζέλος». Η απόφαση της διοίκησης για μετακίνηση των αρχαίων καταλοίπων και επανατοποθέτησή τους συναντά την έντονη αντίρρηση πολιτιστικών φορέων και διακεκριμένων επιστημόνων.

Προσωπικά, δεν μπορώ να έχω άποψη, υπέρ της μιας ή της άλλης λύσης, διότι δεν έχω επισκεφθεί την περιοχή. Εχω όμως μιαν απορία. Οπως θυμάμαι, ο τότε πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας, πρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εγκαινίασε το μετρό της Θεσσαλονίκης με μια λαμπρή τελετή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Τα αρχαία βέβαια ήσαν εκεί, αλλά δεν εμπόδισαν τα εγκαίνια.

Τι ζητάει τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση; Να σταματήσει η λειτουργία του μετρό για να λυθεί το πρόβλημα με τα αρχαία στον σταθμό «Βενιζέλος»; Το θέμα αυτό δεν έπρεπε να είχε λυθεί πριν από τα εγκαίνια;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή