Τα κλαδιά πεύκων και τα καμένα

Τα κλαδιά πεύκων και τα καμένα

Κύριε διευθυντά
Διαβάζω σε ενημερωτικό site (10/8/21) στις 15.30: Κάποιος φταίει, ποιος; Αν καεί, οι κάτοικοι θα «αποζημιωθούν», θα έχουμε αναδάσωση και σε μερικά χρόνια… πάλι από την αρχή. Στο κύριο άρθρο σας (10/8) ζητάτε «Να χτιστεί το σύστημα από την αρχή». Σωστά… επαυξάνω!

Αν ψάξει κάποιος θα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση, ή κάποιος κάτοικος, να κόψει κλαδί πεύκου χωρίς την άδεια του δασαρχείου! Είναι σε βίντεο η αφήγηση κατοίκου Κρυονερίου που «παρακαλάει» δύο χρόνια το δασαρχείο να του επιτρέψει την κοπή δύο κλαδιών πεύκου που πλησιάζουν τα κεραμίδια του σπιτιού του. Εχουμε σε ισχύ νομικό πλαίσιο προστασίας δασών με εφαρμογή εντός του οικιστικού ιστού. Γνωρίζω τα περί απρόθετων συνεπειών, αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Μέσα στην άπλετη (sic) αρθρογραφία περί κλιματικής κρίσης, φοβάμαι πως οι προτάσεις του κ. Π. Μαρσέλλου («Καθημερινή», 8/8/21) θα περάσουν χωρίς την προσοχή που δικαιούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή