Τα καταστήματα και οι φυλακές

Τα καταστήματα και οι φυλακές

Κύριε διευθυντά
Σήμερα που τα καταστήματα ψυχορραγούν και κλείνουν το ένα κατόπιν του άλλου, ονόμασαν –και αυτό είναι απίστευτο– τις φυλακές σε καταστήματα. Πρόσθεσαν μάλιστα (για «ξεκάρφωμα» και για «στάχτη στα μάτια») και μια καινούργια λέξη: Καταστήματα  Κράτησης!   

Το Ναύπλιον, το οποίο τιμής ένεκεν ήταν έδρα ενός από τα πέντε εφετεία της χώρας, διέθετε και δικαστικές φυλακές, όπου διέμεναν οι υπόδικοι, εκείνοι δηλαδή που ανέμεναν να δικαστούν. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί ήσαν αθώοι και κάποιοι άλλοι ένοχοι. Αθώοι και ένοχοι ήσαν όλοι μαζί περίπου 40 άτομα, για πάρα πολλά χρόνια ο ίδιος πάνω κάτω αριθμός. Τώρα, στις τοπικές φυλακές που μεγάλωσαν υπερβολικά, υπάρχουν περισσότεροι από 600 κρατούμενοι, αγκαθωτά σύρματα παντού, πανύψηλες μάντρες με φυλάκια στις γωνίες, τεράστιοι προβολείς που κάνουν –αν χρειασθεί– τη νύχτα μέρα, χοντρά σίδερα στα παράθυρα και ένα σωρό οπλοφόροι ανθρωποφύλακες, άλλοι για μέσα, άλλοι για τις σκοπιές και άλλοι για τον περιβάλλοντα χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή