Περί κριτικής και περί ουσίας

Περί κριτικής και περί ουσίας

Κύριε διευθυντά
Στο τελευταίο του άρθρο («Πάρτε μαζί σας νερό») της 15/8/21, ο κ. Χρ. Γιανναράς, σχολιάζοντας την κυβερνητική στρατηγική αντιμετώπισης των προσφάτων μεγάλων καταστρεπτικών πυρκαγιών στη χώρα μας, συμπεραίνει ότι, κατά τη γνώμη του, η ολοφάνερη απόφαση της εξουσίας ήταν: «Ας καούν τα σπίτια, αρκεί να μην υπάρξουν νεκροί, να γλιτώσουμε τη σύγκριση με το επίσημο κρατικό έγκλημα στο Μάτι. Στόχος πάντοτε να κερδηθούν οι εντυπώσεις».

Εάν πράγματι ο κ. Γιανναράς πιστεύει ότι όλη αυτή η γιγαντιαία κινητοποίηση, όλη αυτή η ηρωική προσπάθεια του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση αυτής της φοβερής καταστροφής έγινε με στόχο να κερδηθούν οι εντυπώσεις, λυπούμαι πολύ: άδικη, άστοχη, κακόβουλη και εξωπραγματική κριτική. Οσο για την κριτική της κάλυψης των διαδραματισθέντων από νεαρούς ρεπόρτερ, έχει δίκιο: τα παιδιά δεν ξέρουν καλά ελληνικά, αλλά αυτό δεν είναι το πρωτεύον σε τέτοιες καταστάσεις… Το ουσιώδες είναι η εκ του πλησίον απεικόνιση της πραγματικότητας με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, που απαιτεί θάρρος και κόπο.

Γλωσσολογικές ή γλωσσοπλαστικές ικανότητες δεν απαιτούνται. Ευτυχώς, διότι «ούτε οι κυβερνώντες πρέπει απαραιτήτως να είναι φιλόσοφοι, ούτε φιλόσοφοι κατ’ ανάγκη να κυβερνούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή