O Παρθενώνας και τα Ραφάλ

Κύριε διευθυντά
Θαυμάσια η φωτογραφία της «Καθημερινής» (7.9.2021) και τα ελληνικά χρώματα πάνω από τον Παρθενώνα, με τα δύο Rafale και το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France. Συγκλονιστικό και το πέρασμα πάνω από την πόλη. Εύχομαι να μη συγκλονίστηκαν το ίδιο τα εναπομείναντα γλυπτά και τα Μάρμαρα της Ακρόπολης. Δεν ξέρω με τι ταχύτητα πετάνε τα Ραφάλ, ούτε τι δονήσεις προκαλεί το πέταγμά τους πάνω από τα Μνημεία. Φοβάμαι, ωστόσο, ότι τους βλάπτει σοβαρά την υγεία. Μακάρι όχι. Δεν ξέρω αν οι Γάλλοι θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο, ακόμη και πάνω από τον Πύργο του Αϊφελ. Δεν είναι και τόσο διακριτική αυτή η «παρενόχληση» των πολεμικών στην ειρηνική ασπίδα μιας «ανοχύρωτης πόλης». Δεν αρκεί η πολεμική αρετή της Αθηνάς να εξηγήσει…

Θα ήταν χρήσιμη μια τεχνική απάντηση, αν υπάρχει, για όσους ανησυχούν πραγματικά και βεβαίως για μένα, προκειμένου να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη. Δεδομένη ήδη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή