Εμβολιαστείτε για το καλό όλων

Εμβολιαστείτε για το καλό όλων

Κύριε διευθυντά
Στην πολύ ενδιαφέρουσα αλλά κάπως… περίεργη επιστολή της κ. Στ. Δουράκη – Ξανθάκου από το Λονδίνο («Κ», 27.8.21) επιθυμώ να αντιπαραθέσω τα εξής:

Αμέσως μετά τον τελευταίο πόλεμο και μέχρι σήμερα, εγώ και πολλοί άλλοι της γενιάς μου δεχθήκαμε ένα μπαράζ ποικίλων εμβολίων, σημάδια μερικών από τα οποία έχω ακόμα στα μπράτσα μου. Ποτέ δεν ρωτήσαμε, οι γονείς μου ή εγώ, τι εμβόλια ήταν αυτά, από πού προέρχονταν, ποιοι τα κατασκεύαζαν και τι παρενέργειες θα μπορούσαν να έχουν. Ως νεοσύλλεκτος στον στρατό υπέστην ακόμα άλλα τέσσερα χωρίς να τολμήσω να αρνηθώ, να διαμαρτυρηθώ ή να ρωτήσω για τον σκοπό τους και την προέλευσή τους. Αργότερα και επειδή ταξίδεψα και σε μέρη μακρινά και εξωτικά δέχθηκα άλλα τρία τέσσερα εμβόλια. Τέλος, εφοδιάστηκα και με τις δύο δόσεις κατά της COVID-19 και τώρα περιμένω αδιαμαρτύρητα και την τρίτη. Προφανώς έχω γίνει… τούρμπο από πάσης φύσεως αντισώματα! Ολα αυτά τα χρόνια δεν έχω αισθανθεί καμιά ενόχληση ή παρενέργεια εξαιτίας όλων αυτών των εμβολίων.

Με τη βοήθεια κάποιων παλιών σημειώσεων του πατέρα μου και μερικών δικών μου, αλλά και με τις πληροφορίες κάποιου φίλου μου γιατρού, πρέπει μέχρι τώρα να έχω κάνει κάπου 25-30 εμβόλια, τα εξής:  Μερικά κατά διαφόρων κατά καιρούς ειδών γρίπης, αλλά και κατά διφθερίτιδας, πολιομυελίτιδας, ερυθράς, ιλαράς, παρωτίτιδας, μηνιγγίτιδας, φυματίωσης, ευλογιάς, ανεμοβλογιάς, λύσσας, κοκκύτη, Α και Β ηπατίτιδας, τετάνου, τύφου, κίτρινου πυρετού, χολέρας, πανώλης και ίσως μερικών ακόμα που δεν θυμάμαι πια. Ετσι έχω θωρακιστεί για τα καλά σαν… γερμανικό άρμα Πάντσερ! 

Είμαι ήδη 86 ετών, αισθάνομαι μια χαρά, ίσως και καλύτερα από την κ. Σ. Δ. – Ξ., δεν παίρνω φάρμακα και, εκτός από κάτι σπάνια εποχικά συνάχια, που αντιμετωπίζω με ασπιρινούλες, δεν έχω αρρωστήσει εδώ και πενήντα χρόνια. Δεν ξέρω βέβαια τι θα μου συμβεί έπειτα από 10-15 χρόνια, όπως απειλούν οι αντιεμβολιαστές, αλλά όλο και κάποιο νέο εμβόλιο θα προκύψει…!

Ολα αυτά τα έγραψα για να προτρέψω όσους για οποιονδήποτε ανόητο λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν το ταχύτερο δυνατό να το κάνουν, γιατί είναι η μόνη λύση να γλιτώσουμε από αυτή την επικατάρατη πανδημία που μας βρήκε.
Στην τελική, από την εποχή των πρωτοπλάστων, όλοι από κάτι θα πεθάνουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή