Αναδιαρθρώσεις και… χρήση VAR

Αναδιαρθρώσεις και… χρήση VAR

Κύριε διευθυντά
Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην «Καθημερινή» της 4-7-21 σχετικά με την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη και λοιπά, διατυπώνονται από μέρους μου οι κάτωθι απόψεις. Εκτός από την ανωτέρω αναδιάρθρωση χρειάζεται αναδιάρθρωση και σε άλλους τομείς. Δεν αποτελεί λύση η συνεχής πρόσληψη υπαλλήλων, όπως εν πολλοίς προτείνεται από την αντιπολίτευση. 

Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που «βασανίζονται» και άλλοι χωρίς πλήρες αντικείμενο. Υπάρχουν υπηρεσίες και σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τις οποίες εξέλιπαν οι λόγοι ύπαρξής τους. Μεγάλος ο αριθμός βουλευτών (σχεδόν διπλάσιος), πολλοί αξιωματούχοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις περιφέρειες, συνταξιοδότηση στον στρατό και στην αστυνομία κ.λπ. Εκτός από τις αναδιαρθρώσεις, θεωρώ σημαντική την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση υπαρχουσών «παραγκών». Πολλές οι παράγκες: Η παράγκα της φοροδιαφυγής, της υγείας (παράγκα ολκής), της παραπαιδείας, των πετρελαϊκών επιχειρήσεων, της κινητής τηλεφωνίας, των έργων, των υπεραγορών (σούπερ μάρκετ), του ποδοσφαίρου κ.λπ. 

Μακάρι να ευρεθεί το αντίστοιχο VAR του ποδοσφαίρου και για τις άλλες παράγκες. Είναι στρουθοκαμηλισμός να μη βλέπει η κυβέρνηση τη συνεχή φοροδιαφυγή σχεδόν παντού (πρόκειται για ταπείνωση της εννοίας του κράτους – μάλλον απαιτούνται γενναίες λύσεις με «πλαστικό χρήμα»). Πολιτική βούληση υπήρξε στην απαγόρευση του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία που δεν τονίσθηκε ίσως όπως θα έπρεπε. Αποδείχθηκε ότι με πολιτική βούληση μπορούν να λυθούν και δύσκολα προβλήματα. Το κράτος μπορεί να επιβάλλεται παντού, σε κάθε επιστημονική και μη τάξη, όταν υπάρχει πρόβλημα. Διαχρονικά η εκάστοτε αντιπολίτευση πολέμησε και πολεμάει με μανία κάθε μεγάλη αλλαγή. Η γνωστή αυτή αρνητική θέση θα πρέπει έστω και με πολιτικό κόστος να αγνοείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η ιστορία θα θεωρήσει σπουδαίους τους πρωθυπουργούς που τολμούν. Στην περίπτωση του τσιγάρου ο πρωθυπουργός τόλμησε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή