Περί αντιπάθειας και… καταμέτρησης

Περί αντιπάθειας και… καταμέτρησης

Κύριε διευθυντά
«Γιατί τόσοι άνθρωποι νιώθουν να αντιπαθούν τον πρωθυπουργό προσωπικά»; Παλιό το τέχνασμα και ο κ. Νίκος Μαραντζίδης είναι μάστορας στη χρήση αρχών προπαγάνδας: Βάζοντας αυτόν τον τίτλο στο σχόλιό του («Καθημερινή», 19.9.2021) [ελπίζει να] παρασύρει τον αναγνώστη να πιστέψει ότι είναι «δεδομένο» ότι «τόσοι» τον αντιπαθούν «προσωπικά»! Αλλά από πού προκύπτει ότι αυτοί οι «τόσοι» είναι περισσότεροι από τους οπαδούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και μάλιστα, όπως προκύπτει από διάφορες δημοσκοπήσεις, από τους πιο φανατικούς οπαδούς;

Το κείμενό του είναι γεμάτο από τέτοια τεχνάσματα. Δεν είμαι ούτε αρμόδιος, ούτε έχω διάθεση να τα αναλύσω. Απλώς επισημαίνω το γεγονός για όσους τυχόν ενδιαφέρονται. Η δική μου άποψη είναι ότι οι οπαδοί των κομμάτων, που όντως τον αντιπαθούν «προσωπικά», τον αντιπαθούν γιατί ακούγοντας τους αρχηγούς τους να επιτίθενται προσωπικά στον πρωθυπουργό για όποιο πραγματικό ή φανταστικό πρόβλημα προκύπτει, πείστηκαν ότι έτσι είναι: Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης! Αλλά ξέρετε γιατί όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει αυτή την τακτική; Το εξηγεί ο κ. Μαραντζίδης (μάλλον άθελά του) καλύτερα από όσο θα μπορούσα ποτέ να το κάνω εγώ. Γράφει:

«Ενα τμήμα της κοινωνίας, όχι μόνο το πιο κοσμοπολίτικο ή το πιο εύπορο και κοινωνικά ισχυρό [σημ. δική μου: αυτό αλλιώς το ήθελε και αλλιώς του βγήκε! Οντως, όχι μόνο!] ενθουσιάζεται με το στυλ του πρωθυπουργού. Θεωρεί πως επιτέλους η χώρα έχει στο τιμόνι έναν μοντέρνο άνθρωπο, τεχνοκράτη, ο οποίος εκφράζει την κοινωνική καταξίωση και τον δυτικό κοσμοπολιτισμό. Αντίθετα, οι αμέσως προηγούμενοι, με τα κακά Αγγλικά τους και την “μπολσεβίκικη” ξύλινη γλώσσα τους, γίνονται αντιληπτοί, από αυτόν τον κόσμο, ως απαίδευτοι ερασιτέχνες».

Αλλά έτσι «γίνονται αντιληπτοί» ο Μητσοτάκης και οι «αμέσως προηγούμενοι» όχι μόνο «από αυτόν τον κόσμο», αλλά τόσο από τους αμέσως προηγούμενους όσο και από όλους τους άλλους αρχηγούς. 

Αυτή η συνειδητοποίηση τους προκαλεί πανικό. Η μόνη ελπίδα για την πολιτική τους επιβίωση είναι ο πολιτικός θάνατος του Μητσοτάκη. Ολοι μαζί λοιπόν. Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή