Το πινγκ πονγκ με το rapid test 

Κύριε διευθυντά
Περιμένοντας την πτήση μου για Νέα Υόρκη στο «Ελ. Βενιζέλος» σκέφτομαι γιατί το αποδεκτό πριν από ένα μήνα απορρίφθηκε το περασμένο Σάββατο. Ας το εξηγήσω: στις 10/7, πριν φύγω για Αμερική, έκανα το δωρεάν rapid test στο Ναύπλιο και το τοπικό ΚΕΠ εκτύπωσε το αρνητικό αποτέλεσμα. Με αυτό ταξίδεψα, για να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα στις 18/8. Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα έκανα νέο rapid στο ίδιο μέρος, με τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα και για τον ίδιο προορισμό. Οταν πήγα στο ίδιο τοπικό ΚΕΠ, η ευγενής και καλοσυνάτη υπάλληλος με πληροφόρησε ότι το σύστημα δεν το εκτυπώνει γιατί ο εμβολιασμός μου (8/3 η δεύτερη δόση στη Νέα Υόρκη) δεν έγινε μέσω ΑΜΚΑ, ότι αυτό σημαίνει… Της εξήγησα την προηγούμενη εμπειρία μου, αλλά δεν μπόρεσε να με βοηθήσει με το αίτημά μου. Κι εκεί άρχισε η περιπέτειά μου!

Γιατροί και εργαστήρια κλειστά σαββατόβραδο/Κυριακή, άρα η μόνη λύση είναι το rapid στο αεροδρόμιο από το Medical Athens Group (εξυπηρετικοί). Η διαφορά είναι το σχετικό στρες της τελευταίας στιγμής και… το τσουχτερό τίμημα των 20 ευρώ. 

Η προφανής ερώτηση λοιπόν είναι: υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση (η δικιά μου απάντηση είναι ένα απόλυτα αδιαμφισβήτητο ναι) και κερδοφορία (πάλι ναι); Και γιατί στο αεροδρόμιο να μην υπάρχει η δυνατότητα να γίνει το τεστ από ομάδα ΕΟΔΥ; 

Θα προτιμούσα να δώσω τα χρήματα στον εκπρόσωπο της «Σχεδίας» αντί σε ιατρικό κέντρο για κάτι που η πολιτεία παρέχει αλλά δυσκολεύει τη διαδικασία της ολοκλήρωσης. Ας ελπίσουμε/ευχηθούμε ότι κάποιος θα μεριμνήσει σχετικά…

Υγεία, ασφάλεια και καλό χειμώνα σε όλους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή