Οι παρελάσεις στα χρόνια της COVID

Οι παρελάσεις στα χρόνια της COVID

Κύριε διευθυντά
Η  κ. Νίκη Κεραμέως κατέθεσε πρόσφατα κατεπείγουσα αγωγή για την απεργία – αποχή των συνδικαλιστών. Αγωγή κατά ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ που εκπροσωπούν 14.000 σχολεία («Κ», 1/10/2021, Απ. Λακασάς). Δηλαδή, μία διαφορά ανάμεσα στο υπουργείο και σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς (και εκατομμύρια μαθητές και γονείς) θα τη λύσει (έλυσε) ένας δικαστής! Ο Θεός να βάλει το χέρι του (να ευλογεί).

Από κοντά έχουμε και την προτροπή πρώην υπουργού «να μη φοβούνται (οι εκπαιδευτικοί) και να αγωνιστούν». Και μέσα σε αυτή την «πολεμική» ατμόσφαιρα, όταν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους μαθητές σε ένα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, και να περιθάλψουμε τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη, έχουμε και τις παρελάσεις για το «Οχι» και τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου (μεγάλη η χάρη του). Κατά καιρούς, οι εκτός παρελάσεως έριχναν μεταλλικά κέρματα. Στη Θεσσαλονίκη μπουγέλωσαν έναν πρόεδρο και χρειάστηκε να φυγαδεύσουν έναν δεύτερο πριν αρχίσει η παρέλαση. Εζωσαν με κάγκελα την πλατεία Συντάγματος για να προστατεύσουν τους επισήμους από τον κόσμο! Τι νόημα έχει μία παρέλαση όπου δεν επιτρέπεται να πλησιάσει και να χειροκροτήσει ο κόσμος, ούτε καν οι γονείς να καμαρώσουν τα παιδιά τους; Αντί να μιλάμε για το πώς θα προστατεύσουμε την παρέλαση, μήπως πρέπει να συζητούμε αν χρειάζεται να κάνουμε παρέλαση; Με αφορμή την COVID-19 μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που μας ταλανίζει δυο φορές τον χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή