Η πανδημία COVID και οι αντιεμβολιαστές

Η πανδημία COVID και οι αντιεμβολιαστές

Κύριε διευθυντά
Η πανδημία του κορωνοϊού που ζούμε σήμερα αποτελεί ασφαλώς μια μεγάλη πρόκληση στην οποία οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με επιτυχία, διότι αν αποτύχουμε, οι συνέπειες δεν θα είναι αναστρέψιμες. Οπως λέει ο μεγάλος Αγγλος ιστορικός Arnold Toynbee στο μνημειώδες δωδεκάτομο έργο του «Σπουδή της Ιστορίας» (A Study of History), οι λαοί εξελίσσονται μόνον όταν αντιμετωπίζουν επιτυχώς τις διάφορες προκλήσεις που δέχονται, αλλιώς καταστρέφονται ή έστω μένουν στάσιμοι. Πώς αντιμετωπίζεται επιτυχώς μία πρόκληση; Κατά τον Toynbee, τη λύση δίνουν οι «Δημιουργικές Μειονότητες» (Creative Minorities, όπως τις ονομάζει), οι λίγοι άνθρωποι δηλαδή που βρίσκουν λύσεις στις προκλήσεις και οι άλλοι τους ακολουθούν, μιμούμενοι τους λίγους, διότι οι ίδιοι δεν μπορούν να βρουν λύση. Στην περίπτωσή μας με τον κορωνοϊό, τη λύση έχουν βρει οι λίγοι άνθρωποι που ανακάλυψαν τα εμβόλια. Τους ακολούθησε αμέσως ο όμοιός τους επιστημονικός κόσμος και στη συνέχεια οι ηγεσίες όλων σχεδόν των χωρών και μετά ένα μέρος των λαών, σε άλλες χώρες κατά πλειοψηφία και σε άλλες κατά μειοψηφία. Μένει όμως ένα αρκετά μεγάλο τμήμα των λαών που αρνείται να ακολουθήσει –οι αντιεμβολιαστές–, που προφασίζεται διάφορες παντελώς αβάσιμες και φανταστικές δικαιολογίες, κυριολεκτικά ανοησίες και τρέλες. Αποτέλεσμα είναι να μην έχει αντιμετωπισθεί η πανδημία στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Πώς θα πεισθούν οι αντιεμβολιαστές να ακολουθήσουν; Πρέπει να καταλάβουν ότι αν συνεχίσουν να αρνούνται, μας περιμένει η συμφορά. Και αν αυτό δεν το καταλαβαίνουν ή δεν τους νοιάζει, πρέπει να εξαναγκασθούν να συμμορφωθούν. Πρέπει κατ’ αρχάς να στερηθούν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν όσα δικαιούνται οι εμβολιασμένοι. Καλώς, συνεπώς, η χώρα μας (και άλλες χώρες) δεν επιτρέπουν στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, στα θέατρα και στους κινηματογράφους και όπου αλλού υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων. Αν όμως οι περιορισμοί αυτοί δεν αποδειχθούν επαρκείς, πρέπει να ληφθεί ένα άλλο μέτρο, έστω σκληρό: να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους (όπως συμβαίνει και με άλλα εμβόλια) – και οι παραβάτες να τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές. Είναι βέβαια βαρύ το μέτρο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να μη διακινδυνεύσουμε όλοι τη ζωή μας εξαιτίας των ανεγκέφαλων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή