«Pray to stay» για μετανάστες

Κύριε διευθυντά
Εάν η αποτρεπτική πολιτική του Εβρου τον Μάρτιο – Ιούνιο 2020 συνετέλεσε στην πρώτη αντιευρωπαϊκή φάση του μεταναστευτικού, και εάν τα βίαια συνοριακά γεγονότα Πολωνίας – Λευκορωσίας υλοποιούν τη δεύτερη φάση ενός πολυεθνικότερου μεταναστευτικού, τότε σίγουρα μία τρίτη παράλληλη φάση δραματικών αντιευρωπαϊκών «εισβολών» επιτελείται τους τελευταίους μήνες, κρυφά και σταθερά, στην αγγλική Μάγχη. Μωαμεθανοί μετανάστες, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, εισέρχονται παράνομα από τις γαλλικές ακτές και κατευθύνονται καθοδηγημένοι από τους διακινητές τους στις κοντινότερες αγγλικανικές εκκλησίες. Το Shepstone, το Hastings και παραθαλάσσιες κοινότητες του Sandwich δέχονται σχεδόν καθημερινές αφίξεις μεταναστών που δηλώνουν φυγάδες από ισλαμικά θρησκευτικά καθεστώτα που τους στερούν βασικές ελευθερίες μόρφωσης, κοινωνικότητας, ελεύθερης βούλησης, αυτοπροστασίας. Δηλώνουν ευθαρσώς την απέχθειά τους για το καταπιεστικό Ισλάμ και τους νόμους της σαρίας, ζητούν να αλλαξοπιστήσουν και να ασπασθούν τον χριστιανισμό.

Ιερείς της Αγγλικανικής Εκκλησίας έχουν εκχριστιανίσει τουλάχιστον 400 κυρίως νέους μετανάστες τους τελευταίους μήνες έπειτα από περιόδους προσηλυτισμού και δοκιμαστικές εξετάσεις ειλικρίνειας και πίστης, εντάσσοντάς τους στο πρόγραμμα «pray to stay». Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ αμφισβητεί έντονα τη νομική υπόσταση κάθε χορήγησης ασύλου με βάση τον εκχριστιανισμό. Αλλά το Η.Β. παραμένει μια χριστιανική κοινοβουλευτική δημοκρατία και η Εκκλησία της Αγγλίας ένας ισχυρός θεσμός ενότητας και δικαίου.  Αναλογιστείτε λοιπόν τον δυνητικό εκφοβισμό θρησκόληπτων ισλαμικών καθεστώτων (όπως το Αφγανιστάν, η Σομαλία, η Υεμένη, το Ιράν) εναντίον αυτόχθονων υπηκόων τους που αυτομολούν στον χριστιανισμό, προδίδοντας τις παραδοσιακές «αξίες» πατρίδας και οικογένειας. 

Κατά την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, το νέο αυτό μεταναστευτικό φαινόμενο εξυπηρετεί αποκλειστικά τους διακινητές απελπισμένων ψυχών και πολιτικοποιεί τη θρησκευτική πίστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή