Αραγε τι μάθαμε από το επετειακό ’21;

Αραγε τι μάθαμε από το επετειακό ’21;

Κύριε διευθυντά
Δεν ξέρω πόσοι Ελληνες αντιλήφθηκαν τον επί ένα χρόνο και πλέον προετοιμαζόμενο και διατυμπανιζόμενο περίλαμπρο εορτασμό της 200ετούς επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια σχετικά άρθρα στον Τύπο, κάποιες εκδόσεις βιβλίων και κάποιους στίχους απομνημονευμάτων ηρώων του ’21 που προβάλλονται πριν από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, η επετειακή χρονιά που εκπνέει δεν συγκλόνισε τους Νεοέλληνες, όπως αναμενόταν, με την προβολή και ανάδειξη των αρετών και των ελαττωμάτων της φυλής, τον απολογισμό δύο ολόκληρων αιώνων με τα κέρδη και τις ζημίες της χώρας και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τη μελλοντική πορεία της Ελλάδας.
Υστερα από τα παραπάνω διερωτάται κανείς ευλόγως: Αλήθεια πόσο έχουμε διδαχθεί και σε ποιο σημείο έχουμε βελτιωθεί ποιοτικά ως λαός «προγόνων επιφανών», όπως μας αρέσει να αυτοπροβαλλόμαστε; Μήπως σταμάτησαν οι διχόνοιες και οι αλληλοσπαραγμοί, οι κομματικές φατρίες, οι χυδαίες αντιπαραθέσεις και εξυβρίσεις των εκπροσώπων μας στη Βουλή, η διαφθορά, ο «ωχαδελφισμός», η λαμογιά και η γενικευμένη ανομία; Δυστυχώς η απαξίωση των παραδοσιακών μας αξιών, το αλαλούμ της παιδείας, η παραχάραξη της Ιστορίας μας, η υποβάθμιση της γλώσσας, της θρησκείας και των εθνικών μας συμβόλων, το ανεξέλεγκτο έγκλημα και η υποτίμηση της αριστείας και αξιολόγησης συνθέτουν το παζλ της καθημαγμένης και πανταχόθεν βαλλομένης χώρας μας. Αντιλαμβάνεται κανείς τι μηνύματα διαχέονται και με ποια πρότυπα τροφοδοτείται ο λαός μας από τις προαναφερόμενες συμπεριφορές.
Μόνη ελπίδα μας αποτελεί η «άλλη Ελλάδα» των αρίστων και αφανώς αγωνιζομένων εν μέσω μυρίων δυσχερειών νέων μας προς βελτίωση του μορφωτικού και πνευματικού τους επιπέδου και η συνέργειά τους προς αναγέννηση της αγαπημένης τους πατρίδας. Της πονεμένης και πάλαι ποτέ δοξασμένης αυτής γωνιάς του πλανήτη για την οποία ο τιμημένος ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης είπε το ανεπανάληπτο: «Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή