Άλλος ένας «εφιάλτης της Περσεφόνης»

Άλλος ένας «εφιάλτης της Περσεφόνης»

Κύριε διευθυντά
Σε προηγούμενες επιστολές μου επεσήμανα ότι καμία κυβέρνηση (από τη μεταπολίτευση και μετά) δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το περιβάλλον παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες προς άγραν ψήφων. Δυστυχώς στην Ελλάδα έσβησε νωρίς το κίνημα των «Πρασίνων». Το κατώφλι 3% για να μπει κόμμα στη Βουλή (τελείως αντιδημοκρατικό κατά τη γνώμη μου) δεν επέτρεψε, οριακά έστω, την είσοδο των Οικολόγων – Πρασίνων το 2007. O υπογράφων, δεύτερος σε ψήφους τότε στο υπόλοιπο Αττικής. Οταν δεν υπήρχε αυτό, κάποτε κάποιοι τα κατάφεραν, όπως η Μ. Δίζη το 1989. Αντιθέτως, στην πιο ισχυρή οικονομικά χώρα της Ε.Ε., τη Γερμανία, το κίνημα των «Πρασίνων» συγκυβερνά. Εκεί ο κόσμος αν και απολαμβάνει ένα πολύ υψηλό επίπεδο ζωής, είναι ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα περιβάλλοντος. Εδώ όμως κυριαρχεί η έξις του τσιμέντου και του Ι.Χ. Είναι περίπου κάτι σαν τη νικοτίνη. Απαξ και τα συνηθίσει ο οργανισμός δεν έχει απαιτήσεις για κάτι καλύτερο. Πανάκριβο υπόγειο τρένο για να παραμένουν οι δρόμοι 100% διαθέσιμοι για χρήση από τα Ι.Χ. Ποδηλάτες, ΑμεΑ, πεζοί, αποκλεισμένοι. Οικοσυστήματα όπως ο Αχελώος και ο Ασωπός Βοιωτίας βάναυσα κακοποιημένα. Οι άλλοτε πανέμορφες αυτές περιοχές της χώρας μας έχουν καταντήσει όπως οι άστεγοι σε κεντρικές λεωφόρους που κείτονται καταγής πάνω σε χαρτόνια συσκευασίας στα πεζοδρόμια έξω από τράπεζες, σκεπασμένοι με κουρέλια!

Ο μεν Αχελώος σε διαδοχικά μεγάλα φράγματα που αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο. Η από δεκαετίες σχεδιαζόμενη εκτροπή του προς τον Θεσσαλικό κάμπο, ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα παγκοσμίως, αντίθετη προς κάθε ευρωπαϊκή οδηγία και λογική. Ο δε Ασωπός νεκρός από τη βιομηχανική ρύπανση στα Οινόφυτα (οχετός χαρακτηρίστηκε επί χούντας το 1969 και παραμένει!). Ο Φαληρικός Ορμος, πρώην γραφικές αμμουδερές παραλίες με αρμύρες και ψαρόβαρκες στην ακτή από τις Τζιτζιφιές ώς το Νέο Φάληρο, τώρα εκατομμύρια τόνοι μπάζα. Αυτά προφανώς δεν απασχολούν τον Τύπο, όπως και οι χιλιάδες παράνομες χωματερές ανά την επικράτεια. Ο «εφιάλτης της Περσεφόνης» του Ν. Γκάτσου σε υπέροχη μελοποίηση από τον Μ. Χατζιδάκι σε όλο του το μεγαλείο. Κατόπιν τούτων οι εκπτώσεις στα ηλεκτρικά Ι.Χ. θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας και θα μας σώσουν μια και καλή (από τη ζωή;)!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή