Αγαπάτε αλλήλους, τι πιο εύκολο; 

Αγαπάτε αλλήλους, τι πιο εύκολο; 

Κύριε διευθυντά
Συμπληρώνονται ήδη 2.021 χρόνια από τη θαυματουργική γέννηση και έλευση του Προαιωνίου Υιού και Λόγου του Θεού, δηλαδή του Ιησού Χριστού, από τον ουρανό στη γη, ως Aνθρώπου και Θεανθρώπου, κατά την Αγία Γραφή, την οποία ασπάζεται ο χριστιανικός κόσμος.

Αυτό είναι το αληθές νόημα των ευαγγελικών περικοπών: «ο Θεός εφανερώθη εν σαρκί» (Α΄ Τιμ. γ΄ 16), «ο Λόγος σαρξ εγένετο» (Ιωαν. α΄ 14) κ.λπ.
Τα Χριστούγεννα εκπέμπουν το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης προς την παραπαίουσα και διολισθαίνουσα προς το αβυσσαλέο χάος ανθρωπότητα.
Είναι το μήνυμα, το οποίο περικλείουν και περιέχουν οι λέξεις «Ειρήνη υμίν» και «Αγαπάτε αλλήλους».

Το μήνυμα αυτό του Ιησού Χριστού «δεν απευθύνεται μόνο προς αυτούς, οι οποίοι έχουν ως θρησκεία τον Χριστιανισμό, αλλά και προς εκείνους που έχουν άλλη θρησκεία ή δεν έχουν καμία θρησκεία, διότι ο Ιησούς δεν ανήκει μόνον σε όσους ανήκουν στον Ιησού. Ανήκει σε όλους, δηλαδή και στους μη χριστιανούς, και στεγάζει και εκείνους ακόμα που δεν καταφεύγουν κοντά Του» (Κανελλοπούλου Π., «Ο Χριστιανισμός και η εποχή μας», Αθήνα 2004, σελ. 30).

Αυτό σημαίνει το μήνυμα «Ειρήνη πάσι», το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, επ’ αγαθώ της συγκλονιζομένης ανθρωπότητας, ώστε να επικρατήσει «επί Γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία».

Στην «Αποκάλυψιν του Ιωάννου», το πιο συγκλονιστικό βιβλίο των αιώνων, υπάρχουν και μερικές λέξεις απαλές και τρυφερές, σύμφωνα με τις οποίες ο Ιησούς στέκεται έξω από τη θύρα και κρούει αυτή, με φωνή δε διακριτική, λέγει: εάν κάποιος ακούσει τη φωνή μου και ανοίξει τη θύρα, τότε, θα μπω και θα δειπνήσω μαζί του. «Ιδού έστηκα επί την θύραν και κρούω. Εάν τις ακούση της φωνής μου και ανοίξει την θύραν, εισελεύσομαι προς αυτόν και δειπνήσω μετ’ αυτού και αυτός μετ’ εμού» (Αποκ. γ΄ 20).

Επ’ ευκαιρία των Χριστουγέννων, ας ανοίξουμε τη θύρα της καρδιάς μας, διά να μπει ο Ιησούς Χριστός και να δειπνήσει μαζί μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή