Οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας

Οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας

Κύριε διευθυντά
Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να απευθυνθώ στον κ. Χρήστο Γιανναρά.

Μια παράκληση. Να διαβάσει –αν δεν το έχει ήδη κάνει– το άρθρο του κ. Στάθη Καλύβα στην «Καθημερινή» της 24-26 Δεκ. 2021. Ισως μετά την ανάγνωση του άρθρου αυτού αλλάξει γνώμη για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως την οποία τόσο πολύ έχει βάλει στο μάτι.

Καμία κυβέρνηση έως τώρα –πλην των σοβαρών προσπαθειών της κ. Αννας Διαμαντοπούλου– δεν τόλμησε να αλλάξει οτιδήποτε στον χώρο αυτόν. Τόσων ετών στρεβλώσεις δεν μπορούν άλλωστε να αφήσουν μεγάλο περιθώριο σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Είναι, κατά τη γνώμη μου, πρώτη φορά που όντως κάτι πάει να αλλάξει προς τη σωστή κατεύθυνση, εφόσον δοθεί στην υπουργό αρκετός χρόνος να δράσει. Η ολέθρια συνήθεια να αλλάζουν οι νόμοι κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση ή ακόμα και οι υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης, δεν βοηθάει. Ας της δώσουμε όμως τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τη «σιωπηλή επανάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή