Η ανεξήγητη μεροληψία του ΟΗΕ

Η ανεξήγητη μεροληψία του ΟΗΕ

Κύριε διευθυντά
Είναι γνωστή η περιφρόνηση του σημερινού κόσμου στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών (παρά την επίκλησή των ανάλογα με το συμφέρον του καθενός – βλέπε Τουρκία για την Κύπρο κ.ά.), αλλά η είδηση των τελευταίων ημερών σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια του 2021 προκαλεί, όχι μόνο έκπληξη αλλά και αποτελεί σκάνδαλο κολοσσιαίου μεγέθους.

Τι διαβάζουμε λοιπόν στις ειδήσεις; Οτι σε όλο το έτος 2021 ο ΟΗΕ εξέδωσε 14 καταδικαστικές αποφάσεις κατά του Ισραήλ και μόνο 5 εναντίον όλου του υπολοίπου κόσμου. Δηλαδή, χώρες που παραβιάζουν εμφανέστατα τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Τουρκία, το Ιράν και πολλά άλλα αραβικά, αφρικανικά, ασιατικά απολυταρχικά καθεστώτα αγνοούνται από τον ΟΗΕ και τον ανεκδιήγητο Γκουτέρες.

Μια κουκκιδίτσα κράτους, μεγέθους Πελοποννήσου, μη απολυταρχικό, αλλ’ αντιθέτως δημοκρατικό, έχει την εξωφρενική παγκόσμια πρωτιά – και αυτό γιατί; Μήπως διότι ετόλμησε να κατανικήσει τους υπερπολλαπλάσιους εχθρούς του επανειλημμένως και τελικά δέχθηκε να κάνει ειρήνη με δύο εξ αυτών, την Αίγυπτο και την Ιορδανία; Ή μήπως διότι οι λεγόμενοι Παλαιστίνιοι, εχθροί και αυτοί, πολεμήσαντες παντοιοτρόπως και πολεμούντες ακόμη και σήμερον εναντίον του Ισραήλ, διεκδικούν υποτιθέμενα εδάφη των, λες και ήταν οι νικητές αυτού του πολέμου και αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το μισητό Ισραήλ; Τους τελευταίους αυτούς βέβαια δεν πρέπει να τους παίρνει κανείς σοβαρά υπ’ όψιν διότι είναι χωρισμένοι στα δύο αλληλομισούμενοι και διεκδικούν όχι μόνο το μισό Ισραήλ αλλά και την πατρότητα του Ιησού…

Το Ισραήλ, λοιπόν, παρά την ανεξήγητη εχθρότητα του ΟΗΕ και των εξ αυτού παραφυάδων, εξακολουθεί να αναπτύσσει το ειδικόν του βάρος δυσαναλόγως προς την έκτασή του και μακάρι και εμείς στην Ελλάδα να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του, διότι και εμάς μας επιβουλεύονται ύπουλοι γείτονες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή