Ακράτεια ούρων και ο άδικος ΦΠΑ

Ακράτεια ούρων και ο άδικος ΦΠΑ

Κύριε διευθυντά
Μια κατάσταση καθόλου ευχάριστη για όποιον/α τη βιώνει είναι η ακράτεια ούρων. Μια κατάσταση ενοχλητική, η οποία περιορίζει πολλές δραστηριότητες και κάνει αγχώδη την καθημερινότητα του ατόμου.  

Οι αιτίες που την προκαλούν πολλές, και ανεξάρτητες από τη βούληση του πάσχοντος. Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, για το οποίο τα διάφορα φάρμακα, χειρουργικές επεμβάσεις και ειδικές ασκήσεις δεν δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις, καταφεύγουν στη λύση να χρησιμοποιούν διαφόρων ειδών ειδικά εσώρουχα και άλλα προϊόντα για την ακράτεια. Και εδώ αρχίζει ένα άλλο πρόβλημα, που επιτείνει το βασικό. Το κράτος επιβαρύνει αυτά τα προϊόντα με ΦΠΑ 24%, όσο δηλαδή και τα προϊόντα ομορφιάς και καλλωπισμού, και όχι με 13% ή 6%. Το έξοδο των ανθρώπων που έχουν το πρόβλημα, είναι καθημερινό και δυσβάσταχτο για πολλούς από αυτούς. Με τον ίδιο, άδικο, ΦΠΑ επιβαρύνονται και τα αντίστοιχα προϊόντα για τα μωρά. Το πρόβλημα όμως με αυτά είναι πρόσκαιρο και σταματά μετά δύο ή το πολύ τρία χρόνια, ενώ το πρόβλημα της ακράτειας σε ακολουθεί διά βίου.

Ας το μελετήσουν οι αρμόδιοι και ας κατεβάσουν τον ΦΠΑ στο 6%, όπως έχουν κάνει με τις μάσκες για την COVID-19. Το θεωρώ δίκαιο, και πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας θα ανακουφισθούν οικονομικά και θα τους είναι ευγνώμονες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή