Χάρβαρντ, Γέιλ και περί αποστάσεων 

Χάρβαρντ, Γέιλ και περί αποστάσεων 

Κύριε διευθυντά
Με πολύ ενδιαφέρον διάβασα στη στήλη «Αθηναϊκά Plus» του φ. 31/12/2021-1/1/2022 το άρθρο της κυρίας Μαργαρίτας Πουρνάρα, με τίτλο «Μουσείο Βοστώνης, η Νέα Αγγλία τιμά το Βυζάντιο και την κλασική αρχαιότητα». Το Museum of Fine Arts είναι πραγματικά ένα πολιτισμικό κόσμημα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η νέα πτέρυγα αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό είναι σίγουρο ότι θα προωθήσει μία ευμενή εικόνα της χώρας μας ανά την υφήλιο μέσω των πολλών επισκεπτών του μουσείου από κάθε άκρη της γης. 

Θα μου επιτρέψει, όμως, η εκλεκτή σας συνεργάτις μία διόρθωση: αν και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ή τριών χιλιομέτρων από το μουσείο –η δε ιατρική σχολή του Χάρβαρντ στην ακριβώς επόμενη στάση του μετρό– το Πανεπιστήμιο Γέιλ δεν βρίσκεται στη Βοστώνη όπως αναφέρεται στην πρώτη πρόταση της στήλης, αλλά στο Νιου Χέιβεν της πολιτείας του Κονέκτικατ, περίπου διακόσια χιλιόμετρα νότια. 
Η απόσταση αυτή έχει κριθεί απαραίτητη τα τελευταία τριακόσια χρόνια προς αποφυγήν ομηρικών συγκρούσεων μεταξύ πολυγραφότατων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και γενικώς ανθρώπων των γραμμάτων, οι οποίοι όμως συχνά δυσκολεύονται να συνυπάρξουν στην ίδια παιδική χαρά μαζί με τα άλλα παιδάκια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή