Οι δικαστές ομιλούν μόνο διά των αποφάσεων

Οι δικαστές ομιλούν μόνο διά των αποφάσεων

Κύριε διευθυντά
Ακουσα σε κάποιες ειδήσεις ότι συλληφθέντες επ’ αυτοφώρω για (προφανώς αξιόποινη) συμμετοχή σε διαδήλωση αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι συζητήσεως της υπόθεσής τους και έσπευσαν αμέσως να ενισχύσουν άλλη διαδήλωση, όπως ακριβώς «συνάδελφοί» τους που έχουν καταδικασθεί με την αναστολή που χορηγείται αφειδώς από τους δικάζοντες με αποτέλεσμα, πλην άλλων, να δυσφορούν τα όργανα της τάξεως που τους έχουν συλλάβει με σωματικώς οδυνηρές πολλές φορές προσπάθειες.

Διάβασα στην «Καθημερινή» της 20/1/2022 «δήλωση» της προέδρου του Αρείου Πάγου, με αυτή την ιδιότητα, για την ανάγκη «Οσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη… να την αφήσουν, οριστικά(;) έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες». Αυτό επιτάσσει και το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 29 παρ. 3). Οι παλαιότατοι θεωρούσαμε αυτονόητο το αξίωμα ότι οι δικασταί ομιλούν ΜΟΝΟ διά των αποφάσεών τους. Οταν οι δικασταί βγαίνουν στο πολιτικό «μπαλκόνι» είναι αναμενόμενο να τους απαντήσει η πλατεία και το πεζοδρόμιο.

Πρόσφατα ανακινήθηκε η κάκοσμη υπόθεση του παγκόσμιου οικονομικού σκανδάλου της Novartis, το οποίο παρ’ ημίν εδιχάσθη σε σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών και δημοσίων υπαλλήλων και σε «σκευωρία» κατά πολιτικών προσώπων. Προ ετών είχε αναφερθεί ότι ασκήθηκαν διώξεις κατά υπαλλήλων της εταιρείας για ενεργητική δωροδοκία. Εξ όσων υπέπεσαν στην αντίληψή μου, για την αναπόφευκτη αντίστοιχη παθητική δωροδοκία των δωροληπτών δεν έχει ακουσθεί τίποτε ακόμη(;).

Στη «ροζ» επικαιρότητα της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται έρευνα για τη, δυστυχώς πάγια, διαρροή μαρτυρικών καταθέσεων στον Τύπο. Πλήρης ποικιλία με συμμετοχή όλων των βαθμίδων της πολύπαθης Δικαιοσύνης. Υποπτεύομαι ότι η, δειγματοληπτική εκ του προχείρου, ενασχόληση με τις θλιβερές (και άκρως επικίνδυνες) αυτές περιπτώσεις αποτελεί σύμπτωμα αλγολαγνείας (έτσι λέγαμε τον μαζοχισμό) για όσους εκινήθησαν κάποτε (επί μακρόν) στον χώρο της Δικαιοσύνης ως ελεύθεροι επαγγελματίες και την «πονάνε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή