Και για τον μαϊντανό χρήση κάρτας

Και για τον μαϊντανό χρήση κάρτας

Kύριε διευθυντά
Στις 20-3-2022, ώρα περίπου 11 π.μ., σε ραδιόφωνο της Αθήνας πρώτα μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και μετά ο βουλευτής – υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Το θέμα αφορούσε τον αριθμό των συντάξεων σε εκκρεμότητα. Τραγικά πράγματα. Η βουλευτής μιλούσε για 340.000 συντάξεις και ο βουλευτής – υπουργός για 70.000 συντάξεις. Προφανώς πρόκειται για καινούργιο είδος αριθμητικής που διδάσκεται στη Βουλή.

Σ’ αυτή την αριθμητική ωχριούν ακόμη και οι φανταστικοί (μιγαδικοί) αριθμοί, στους οποίους η τετραγωνική ρίζα του αρνητικού αριθμού (-1) είναι φανταστικός αριθμός. Και για μεν τον βουλευτή – υπουργό, λόγω πολιτικής ηλικίας, δικαιολογείται κάπως η γνώση της ανωτέρω αριθμητικής, η περιέργεια έγκειται στη βουλευτή για τη γρήγορη εκμάθησή της στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ΠΑΣΟΚ δεν είχε την ίδια επίδοση. 

Στο όνομα της αλήθειας, ευχής έργον θα ήταν, κάθε φορά που κάποιος βουλευτής αναφέρεται σε αριθμούς να συνοδεύεται από μαθηματικό καθηγητή για επαλήθευση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαφορά ως η ανωτέρω. Ενας είναι ο αριθμός ο αληθινός μέσα από τα μαθηματικά, αρέσει δεν αρέσει στα κόμματα. Γενικότερα, η τεχνολογία και τα μαθηματικά είναι απαραίτητο να μπουν στη ζωή μας. Η σχέση του Ελληνα πολίτη με το χρήμα κατά κανόνα δεν είναι αληθινή, κυρίως με τη φοροδιαφυγή. Κατά συνέπεια μόνο η χρήση κάρτας (πλαστικό χρήμα) μπορεί να δώσει λύση. Απέραντος στρουθοκαμηλισμός από τον υπουργό Οικονομικών (διαχρονικά) για ελέγχους τάχα στην αγορά. Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Τι φοβούνται όλοι οι υπουργοί Οικονομικών και δεν κάνουν έστω κάποια δοκιμή για ένα χρόνο για όλους τους μισθωτούς του Δημοσίου και τους συνταξιούχους, πληρώνοντάς τους μόνο με πόντους της κάρτας που αντιστοιχούν στην αμοιβή τους; Θα προκύψει οικονομικό θαύμα στην είσπραξη φόρων. Η λύση είναι μία: «κάρτα και για τον μαϊντανό». Η αξιόλογη μέχρι τώρα προσφορά της πληροφορικής με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη θα πρέπει να επιταχυνθεί. Δεν αναμένεται καμία λύση από αλλού. Εν έτει 2022 είναι τραγελαφικό να ζητείται π.χ. από τις τράπεζες για την επικαιροποίηση στοιχείων προσκόμιση κάθε φορά: 1. πράξης συνταξιοδότησης, 2. εκκαθαριστικού εφορίας, 3. ταυτότητας, 4. απόδειξης ΔΕΗ ή ΟΤΕ, 5. εγγράφου ΟΤΕ για τον αριθμό τηλεφώνου. Παρόμοια ταλαιπωρία σχεδόν παντού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή