Η επίσκεψη και η γείτων

Κύριε διευθυντά 
Αποπροσανατολίζουν όσοι θεωρούν και διαδίδουν ότι η στο μέγιστο βαθμό αναβάθμιση των επιθετικών ενεργειών της Αγκυρας τις τελευταίες μέρες του Απριλίου στο Αιγαίο γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και για υποστήριξη του Ταγίπ Ερντογάν κατά τις επερχόμενες εκλογές.  

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο «να μη γνωρίζουν» το δόγμα του υπουργείου Εξωτερικών της Αγκυρας, που ποτέ δεν θα βγάλει από τους στόχους του την αρπαγή ελληνικών νήσων, καθώς και την κατ’ αρχήν αλλαγή του καθεστώτος της ελληνικής Θράκης. Απλώς την ευκαιρία να αρπάξει προσμένει, και η διαφαινόμενη παράταση και εξέλιξη του πολέμου στην Ευρώπη φαίνεται ότι μπορεί να προσδώσει ευκαιρία για επιθετικές ενέργειες. Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

Οι μαζικές και σε απίθανο, μεγάλο αριθμό παραβιάσεις είχαν ένα στόχο, και αυτός δεν ήταν άλλος από το να εισπράξουν την αντίδραση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Το «βρείτε τα μεταξύ σας» στη σημερινή συγκυρία και σε ό,τι έρχεται, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η ενίσχυση των νησιών τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό είναι άμεση υποχρέωση της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διττή πρόσκληση του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπιστεί και με τις δύο υποτιθέμενες όψεις… την αναβάθμιση της Ελλάδος, αλλά, όπερ και ιδιαίτερα επικίνδυνο, την πίεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί πιέσεις υπέρ των επιθυμιών Eρντογάν. Προς τούτο ο πρωθυπουργός, όχι απλώς πρέπει να είναι προετοιμασμένος, αλλά έτοιμος να αντισταθεί και να προβάλει έντονα το πασιφανές και λογικό επιχείρημα «απειλούμεθα». Θα πρέπει κάποιοι/κάποιες να κατανοήσουν επιτέλους ότι «το Καστελλόριζο είναι μακριά» αποτελεί καθαρή υπονόμευση του πρωθυπουργού. Ας φέρουν στη μνήμη τους, αν δεν το θυμούνται, τα Φόκλαντ. 

Στις 18 Μαΐου τα «γνωστά πρωτοσέλιδα και βραδινά δελτία ειδήσεων» θα θριαμβολογούν για όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε στην Ουάσιγκτον. Αυτό που πρέπει να προσδοκά ο ελληνικός λαός, είναι η θριαμβολογία αυτή να ισχύει και μετά τις εκλογές που, τώρα πλέον, τρέχοντας πλησιάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή