Η Συμφωνία Πρεσπών, ο Σόλων, ο Αιγύπτιος

Η Συμφωνία Πρεσπών, ο Σόλων, ο Αιγύπτιος

Κύριε διευθυντά
Ευχαριστώ τον ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής ΑΠΘ Δημήτριο Σωτηριάδη που σχολιάζει (25/5) την επιστολή μου. Γράφει: «Διάβασα με προσοχή την επιστολή (20/5). Θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μου πει (ο Ι. Β. Παπαδόπουλος) σε ποια διεθνή εκδήλωση που μετέχει το εν λόγω κράτος αναφέρεται το “Βόρεια”.

Εγώ και πολλοί άλλοι βλέπουμε παντού τα αρχικά MKD!!». Απαντώ: Δεν έχω πρόσβαση στις «διεθνείς εκδηλώσεις», αλλά και αν μπορούσα, δεν έχει νόημα να εντοπίσουμε τα σημεία όπου εφαρμόζεται ο κανόνας δικαίου, αλλά εκεί που γίνονται οι παραβάσεις. Οι γιατροί δεν ασχολούνται με τα καλώς έχοντα, αλλά εντοπίζουν τις βλάβες στα όργανα του ασθενούς. Ο σεβαστός κ. καθηγητής, όπου έχει εντοπίσει τα αρχικά MKD, να τα αναφέρει στις αρμόδιες αρχές οι οποίες ελέγχουν την ορθή εφαρμογή της συμφωνίας. Δεν «πανηγυρίζω» για τη συμφωνία, αλλά αν θέλω να παραφράσω την απάντηση του Σόλωνα στον Αιγύπτιο σοφό, θα έλεγα πως αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη που θα μπορούσαν να δεχτούν τα δύο μέρη. (Διάλογος Αιγυπτίου – Σόλωνα: -Τι κάνεις τώρα Σόλων; -Συντάσσω τους νόμους για την Αθήνα. -Είναι οι άριστοι νόμοι; -Οχι, αλλά είναι οι πιο καλοί νόμοι που θα μπορούσαν να δεχτούν οι συμπολίτες μου σήμερα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή