Η Τουρκία και η γλώσσα που καταλαβαίνει

Η Τουρκία και η γλώσσα που καταλαβαίνει

Κύριε διευθυντά 
Διάβασα το πρόσφατο άρθρο της «Καθημερινής» σχετικά με το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς. Αξιέπαινη φυσικά και αυτή η προσπάθεια του πρωθυπουργού μας προς ενημέρωση και υποστήριξη από τους εταίρους μας, όμως: Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε υποστήριξη της Ε.Ε., ίσως ακόμη λιγότερο από αυτή που θα περίμενε από τις ΗΠΑ. Και αυτό γιατί προς το παρόν η Ε.Ε. δεν έχει κανένα όφελος να ασκήσει πίεση στην Τουρκία.

Μια διαρκής ισχυρή στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο και στον Εβρο και η άσκηση των δικαιωμάτων μας διεθνώς (π.χ. 12 ναυτικά μίλια), αντίδραση στις τουρκικές γεωτρήσεις με δικές μας ανάλογες έρευνες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και δράσεις/αντιδράσεις όμοιες με το γράμμα προς τον ΟΗΕ σημαίνουν τη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία. Κάθε τακτική υποχώρηση που ίσως θα ικανοποιούσε τους εταίρους μας θα την πληρώναμε με μεγαλύτερη τουρκική αυθάδεια και επιθετικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή