Η κάρτα, το ΑΤΜ, κι εγώ ο 96χρονος

Η κάρτα, το ΑΤΜ, κι εγώ ο 96χρονος

Κύριε διευθυντά
Κάθε μήνα εδώ και χρόνια εισπράττω τη σύνταξή μου από ΑΤΜ της Εθνικής Τραπέζης στη Νέα Μάκρη, στην οποία έχω λογαριασμό από όταν ήμουν νέος. Με πήραν όμως τα χρόνια, είμαι 96 ετών και στέλνω άλλους με την κάρτα μου στο ΑΤΜ να μου φέρουν τη σύνταξή μου. Στα τέλη του περασμένου Απριλίου βρέθηκε να είναι η κάρτα μου μπλοκαρισμένη. Εχοντας πρόβλημα κινητικότητας και πρόβλημα ακοής, πήγε στην τράπεζα ο υιός μου που είναι συνδικαιούχος στον λογαριασμό μου. Του ζήτησαν ένα σωρό βεβαιώσεις με σκοπό την «επικαιροποίηση» του λογαριασμού και να πάω να βάλω υπογραφές. Επειδή μου είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθώ, συμβιβάσθηκαν να με κουβαλήσουν έξω από την τράπεζα να υπογράψω τα χαρτιά καθισμένος μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό έγινε περί τα μέσα Μαΐου. Επειδή δεν του είναι εύκολο του υιού μου να απουσιάζει από την εργασία του, παρεκάλεσα τον εγγονό μου πριν από λίγες ημέρες και πήγε στο ΑΤΜ κι όταν είδε ότι η κάρτα εξακολουθούσε να είναι μπλοκαρισμένη ήλθε και τηλεφωνήσαμε στα κεντρικά της τράπεζας. Δηλαδή μιλούσε αυτός και μου επαναλάμβανε δυνατά αυτά που του έλεγαν. Πολύ εξυπηρετικός ο υπάλληλος έψαξε αμέσως το θέμα και μας βεβαίωσε ότι η κάρτα είναι ξεμπλοκαρισμένη και είπε να πάμε στο κατάστημα της Νέας Μάκρης για τα περαιτέρω. Στη συνέχεια άργησε πάλι ο υιός μου να πάει στην εργασία του και πήγε στο κατάστημα της Νέας Μάκρης στο οποίο του είπαν ότι δεν τους έχουν ενημερώσει τα Κεντρικά Γραφεία! Πάλι καλά που είχαν τουλάχιστον την καλοσύνη να του δώσουν να μου φέρει ένα ποσό έναντι των συντάξεων Μαΐου και Ιουνίου που δεν μπορώ να τις αγγίξω. Το πότε θα ευδοκήσει το τέρας της γραφειοκρατίας να επιτρέψει να λειτουργεί η κάρτα μου είναι άδηλο. Ούτε βέβαια πρόκειται να με ειδοποιήσουν και θα πρέπει να στέλνω κάθε τόσο κάποιον στο ΑΤΜ για να το μάθω. 

Με τι δικαίωμα μπλόκαρε η τράπεζα χωρίς προειδοποίηση και αδιαφορεί πώς θα επιζήσει συνταξιούχος πελάτης της δύο μήνες χωρίς σύνταξη και τον μεταχειρίζεται λες κι είναι είλωτας; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή