Να είναι εισαγγελέας ο νέος εισαγγελέας

Να είναι εισαγγελέας ο νέος εισαγγελέας

Κύριε διευθυντά
Στο τέλος του δικαστικού έτους, 30 Ιουνίου, αποχωρεί από την υπηρεσία, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, έπειτα από μια ευδόκιμο και με πολλές επιτυχίες παραμονή στη θέση αυτή.

Κατόπιν τούτου η κυβέρνηση πρέπει να αναπληρώσει το κενό με τον αρχαιότερο λειτουργό από τον εισαγγελικό κλάδο και να αποφύγει οπωσδήποτε να τοποθετήσει στη θέση αυτή αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ή αρεοπαγίτη γιατί αυτό θα δώσει την εντύπωση ότι αγνοείται το σώμα των εισαγγελικών λειτουργών και υποτιμάται το έργο, η υπηρεσία του και η ζωτικής σημασίας συμβολή του στη συγκρότηση του κοινωνικού σώματος και στην ομαλή ζωή της κοινωνίας, και θα πλήξει το κύρος του εισαγγελικού θεσμού το οποίο πρέπει να είναι πολύ υψηλό για να σέβονται ο λαός και οι άρχοντες τους νόμους και τους θεσμούς.

Εκτός αυτών, ένας δικαστής δεν έχει την πείρα του εισαγγελικού έργου, ούτε τον τρόπο που σκέπτεται και εργάζεται ένας εισαγγελικός λειτουργός, και ένα μέλος του Αρείου Πάγου που θα τοποθετηθεί στη θέση του εισαγγελέα θα χρειασθεί χρόνο για να προσαρμοσθεί στο λειτούργημα αυτό, χρόνος που είναι πολύτιμος και αδύνατον να αναπληρωθεί και που ένας ανώτατος δικαστής δεν θα τον έχει όσο θα τον χρειάζεται, αφού και αυτός, λόγω ηλικίας, δεν θα είναι μακριά από τη συμπλήρωση του ορίου παραμονής στη θέση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή