Το «κράτος της νύχτας», η ποιότητα της ζωής

Το «κράτος της νύχτας», η ποιότητα της ζωής

Κύριε διευθυντά 
Στην «Καθημερινή» του Σαββάτου 4/6/2022 φιλοξενήσατε στο κύριο άρθρο σχόλιό σας σχετικό με απόφαση του Δήμου Αλίμου για το «κράτος της νύχτας». Με την επιστολή μου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία να αναδείξετε το ζήτημα με διεισδυτική ματιά, ως σοβαρό πρόβλημα που οφείλει να απασχολήσει άμεσα την Πολιτεία. 

Στο πλαίσιο αυτό, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι φαίνεται να διαφεύγει παντελώς την προσοχή και τη φροντίδα του Δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Πολιτισμού και όποιων άλλων αρμόδιων φορέων, η αντίστοιχη προβληματική κατάσταση στην περιοχή γύρω από το Μοναστηράκι και του Ψυρρή. Πιστεύω είναι γνωστό πως η «ανεξέλεγκτη όχληση» στις περιοχές αυτές δεν είναι μόνο ηχητική, αλλά και αισθητική, δεν απλώνεται χωρίς περιορισμούς μόνο σε δρόμους και πλατείες, αλλά και σε κάθε δώμα πολυκατοικίας που υπόσχεται «λίγη» θέα στην Ακρόπολη. Ενα μνημείο που φωτίστηκε πρόσφατα με εξαιρετική ευαισθησία, σήμερα περιστοιχίζεται από λαμπιόνια, προβολείς, φωτορρυθμικά, πλαστικά λουλούδια, πέργκολες με κλιματιστικά και εκκωφαντική ηχορρύπανση έως την ανατολή του ήλιου.

Η δύναμη της ευαισθησίας σας, καθώς και η δυνατότητα προβολής ενός προβλήματος που τείνει να τραυματίσει ανεξέλεγκτα την εικόνα του μνημείου και, ταυτοχρόνως, την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του, αποτελεί μια ελπιδοφόρα σκέψη.

ΥΓ.: Ολοκληρώνοντας τις παραπάνω σκέψεις, διάβασα το εξαιρετικό αφιέρωμα του Δημήτρη Ρηγόπουλου για το Εμπορικό Τρίγωνο, στο περιοδικό «Κ». Κάτοικος και εγώ του Ψυρρή, αισθάνθηκα ότι μπορώ επίμονα να ελπίζω στη δύναμη της ευαισθησίας σας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή