Το θέμα πολύ σοβαρό, αλλά η κάλυψή του…

Το θέμα πολύ σοβαρό, αλλά η κάλυψή του…

Kύριε διευθυντά
Πρόσφατα είχα μία εμπειρία που κλόνισε την εμπιστοσύνη μου στην κρατική ραδιοτηλεόραση, την ΕΡΤ.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου είχα την τύχη να παρευρεθώ σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, που έγινε στο κτίριο του ΣΕΒ. Εκεί παρουσιάστηκε μία νέα πλατφόρμα που θα βοηθήσει νέους και νέες του αυτιστικού φάσματος να βρουν δουλειά, και έγινε με δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η συγκίνηση στην αίθουσα ήταν έκδηλη, τόσο από τις εμπνευσμένες ομιλίες, όσο και από την επίδειξη της πλατφόρμας από έναν νέο που βρίσκεται στο φάσμα. Εφυγα χαρούμενος και αισιόδοξος.

Και μετά είδα την κάλυψη της εκδήλωσης από την ΕΡΤ. Αυτό που είδα μου μαύρισε την ψυχή.

Δεν υπήρχε τίποτε από αυτά τα σημαντικά που είχαν συμβεί στην αίθουσα: μήτε απόσπασμα από τις ομιλίες, μήτε κάτι από την περιγραφή της πλατφόρμας (κρίσιμη πληροφορία για αυτό το ειδικό κοινό στο οποίο απευθύνεται), μήτε κάτι από την επίδειξή της. Τίποτα. Αντ’ αυτών υπήρχαν μερικές ξερές δηλώσεις στον κήπο, αλλά και ο Απόλλωνας, ένας συμπαθής, μα άσχετος νεαρός από τον Αγιο Δημήτριο που έλεγε σε μία συνέντευξη ότι δεν μπορούσε να βρει δουλειά! Αν η δημοσιογράφος ήθελε να παρουσιάσει χρήσιμα το γεγονός, και όχι να το μαλάξει ώστε να πάρει το σχήμα που είχε στο κεφάλι της, θα μπορούσε π.χ. να είχε μιλήσει με παιδιά του φάσματος που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, είχαν αποκτήσει άποψη για την πλατφόρμα, και ήδη διέθεταν έναν γόνιμο προβληματισμό.

Είμαι ειδικός παιδαγωγός, αλλά όχι ειδικός στην εσωτερική οργάνωση της ΕΡΤ, ούτε στο να αποκρυπτογραφώ τα σώψυχα των δημοσιογράφων και των παραγωγών. Μένω με την απορία: αυτό το κίβδηλο κατασκεύασμα ποιος το έφτιαξε και γιατί; Και σκέφτομαι και κάτι ακόμη: Με τέτοιου είδους κάλυψη ανησυχώ ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στο Αιγαίο και η ΕΡΤ θα τρέχει να ρωτάει τους ντόπιους στη Ζάκυνθο αν οι κανονιοβολισμοί έχουν διαταράξει την ισορροπία της Καρέτα Καρέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή