Το έργο των πολλών, άξιων εκπαιδευτικών

Το έργο των πολλών, άξιων εκπαιδευτικών

Κύριε διευθυντά 
Θα ήθελα να συγχαρώ τη συνεργάτιδά σας κ. Ανθή Παζιάνου για το εξαιρετικό άρθρο της δημοσιευμένο στην «Καθημερινή» της 3/7/2022 με τον τίτλο: «Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί: Σηκωνόταν όρθιος όταν έμπαινε ο καθηγητής στην τάξη».

Εκτός από την εξυπνάδα, τη θέληση, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του νεαρού μαθητή από το Ιράν να πετύχει στις σπουδές του στην Ελλάδα μαθαίνοντας ελληνικά και διαβάζοντας, το άρθρο εξηγεί ότι αυτή η επιτυχία επίσης «οφείλεται στις παρεμβάσεις και επιστολές προς το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Μετανάστευσης από τους καθηγητές του στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης, που τον αγάπησαν». 

Και στο κείμενο η κ. Παζιάνου μας παρουσιάζει αυτούς τους καταπληκτικούς εκπαιδευτικούς: 

• Τον καθηγητή του στα μαθηματικά, Παναγιώτη Κουτσκουδή.
• Τη χημικό του πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, Βασιλική Θωμαΐδη.
• Τη φυσικό του πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, Ελένη Παλαιολόγου.
• Τον διευθυντή του σχολείου, Αντώνη Νείρο.
• Τον συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων ΚΥΤ Λέσβου από το 2016, Διονύση Παύλου.

Με μεγάλες φωτογραφίες τους, το άρθρο και η «Καθημερινή» πρόβαλαν με ωραίο και θετικό τρόπο το έργο αυτών των εκπαιδευτικών, τονίζοντας έτσι ότι η επιτυχία των μαθητών στα σχολεία οφείλεται επίσης και στη δουλειά, στην αφοσίωση και στην αγάπη για το έργο τους όλων αυτών που διδάσκουν τα παιδιά μας. 

Θα ήθελα να σας προτείνω να συνεχίσει η «Κ» να καλύπτει θετικά και να προβάλλει το έργο και άλλων εκπαιδευτικών που είμαι σίγουρη υπάρχουν παντού στην Ελλάδα.

Να βρίσκουμε στο περιοδικό «Κ» της Κυριακής για μια ολόκληρη χρονιά, από τον Σεπτέμβριο που ανοίγουν τα σχολεία μέχρι τον Ιούνιο που κλείνουν, κάθε Κυριακή, άρθρα και φωτογραφίες για παρόμοιες επιτυχίες άλλων μαθητών που οφείλουν την επιτυχία τους στη συμπαράσταση των δασκάλων τους, του σχολείου τους. Να πάτε να τους βρείτε, στα χωριά, στα νησιά, στις μικρές ή μεγάλες πόλεις και να μας κάνετε να περιμένουμε με χαρά να τους γνωρίσουμε και εμείς οι αναγνώστες σας. 

Καιρός είναι να σταματήσουμε την γκρίνια για την κακή κατάσταση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να αναδείξουμε όλα τα καλά που γίνονται, και αυτά τα καλά είναι πολλά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή