Τι άλλο «πρέπει να κάνει» η Τουρκία;

Τι άλλο «πρέπει να κάνει» η Τουρκία;

Κύριε διευθυντά

Σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας ζει το δράµα του ουκρανικού λαού. Φθάσαµε µήπως ξαφνικά σ’ αυτό το έγκληµα κατά της ανθρωπότητας; Ασφαλώς όχι.

Σ’ αυτή την κατάσταση μας οδήγησαν παραλείψεις, λάθη (αδιαφορία εσκεμμένη;) αλλά κυρίως ανοχή δεκαετιών.

Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί σύντομα με την Τουρκία. Οχι την Τουρκία του Ερντογάν, αλλά την τουρκική πολιτική που αρχίζει από το 1953 και μετά. Λεηλασίες, ατιμώσεις διαδοχικές κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, καμία ουσιαστική αντίδραση των «Μεγάλων». Κατοχή της Κύπρου, λεηλασία των περιουσιών των Κυπρίων, «θάνατος» μερικών χιλιάδων. Ακολούθησε εξόντωση Κούρδων και Σύρων. Περιφρόνηση κάθε απόφασης διεθνών οργάνων και κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου, το οποίο όμως επικαλείται μόνον προς το ίδιο συμφέρον. Και όλα αυτά διότι αφελώς πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι μια αξιόμαχη σύμμαχος της Δύσης και του ΝΑΤΟ.

Ας καταλάβουν όλοι ότι η Τουρκία εργάζεται μόνον για τον εαυτό της. Οταν φθάσει σε ένα σημείο σύγχρονου εξοπλισμού, τότε θα φανερωθεί ένας Τούρκος Πούτιν. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να ενταχθεί στη Δύση. Την ανοχή της Δύσης επιδιώκει για να κερδίσει τις επενδύσεις της. Σύγχρονο εξοπλισμό βρίσκει σε πολλές πηγές. Επενδύσεις όμως διαθέτει μόνον η Δύση. Θέλει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αφενός μεν για να έχει λόγο μέσα σ’ αυτά, αφετέρου δε να παίρνει δωρεάν βοήθεια. Ας λάβουν τα μέτρα τους αυτές οι χώρες που σιωπούν σήμερα πριν να είναι αργά.

Θ. Καντζαβελος

Τρίπολη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή