Απορίες ενός μη στρατηγού

Kύριε διευθυντά

Αναφερόμενος στο από 24/7 άρθρο του «στρατηγού ε.α. ∆ημητρίου Σκαρβέλη, επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ακαδημαϊκού», οφείλω να επισημάνω το αντιφατικό-παράδοξο των δύο πρώτων παραγράφων:

«Ο τελευταίος χάρτης του κ. Μπαχτσελί, που θέλει τουρκική ακόμη και την Κρήτη, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι στη γείτονα όλος ο πολιτικός κόσμος εμβολιάζει τον τουρκικό λαό με μίσος κατά της Ελλάδος και επιθετική-κατακτητική διάθεση κατά της χώρας μας.

Βέβαια αυτές είναι γελοιότητες και ασφαλώς ο κ. Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι, με κάτι τέτοια, ολισθαίνει προς τη γελοιότητα όλο το φαντασιακό της “Γαλάζιας Πατρίδας”, αλλά τι να κάνει, αφού είναι δέσμιος της ψήφου των γκρίζων λύκων».

Φράσεις τόσο άστοχα γραμμένες, που φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, να δικαιολογούν τον Ερντογάν που ανέχεται λόγω πολιτικής ανάγκης γελοίες φιγούρες όπως αυτή του Μπαχτσελί, ακυρώνοντας όμως αυτό που έχει ήδη διατυπώσει ο αρθρογράφος στην 1η παράγραφο, δηλαδή πως όλος ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας προετοιμάζει τον πληθυσμό για επίθεση κατά δικής χώρας μας… Με βάση αυτό, πραγματικά απορώ για την επάρκεια και λογική συγκρότηση των επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών μας και εύχομαι μόνο οι απέναντι να υστερούν περισσότερο σε αυτόν τον τομέα από ό,τι εμείς…

Ο ίδιος αρθρογράφος καταλήγει σε πρόταση περί αναθεώρησης του άρθρου 5 της Συμμαχίας… Εχουμε άραγε τόσο μωρούς στρατηγούς, που αγνοούν τόσο επιδεικτικά το καταστατικό και τον λόγο ύπαρξης οργανισμών όπως του ΝΑΤΟ;

Βασίλης Κιούσης

Χημικός μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή