Ας είμαστε καλύτερα ζωόφιλοι

Ας είμαστε καλύτερα ζωόφιλοι

Κύριε διευθυντά
Εξαιρετικό το κείμενο-γνώμη της εκλεκτής συνεργάτιδος Τασούλας Επτακοίλη «Φιλόζωοι των σόσιαλ μίντια» στις Απόψεις της «Καθημερινής» (22/7/2022) αναφερόμενο στην τραγική θέση, με τις τελευταίες αλλεπάλληλες πυρκαγιές, των κατοικίδιων ζώων, στενά συνδεδεμένων με τον άνθρωπο, αλλά και των αδέσποτων εγκαταλελειμμένων αλόγιστα. Μια σύνδεση, ωστόσο, που γλωσσικά έχει εσχάτως επικρατήσει να εκφράζεται με τη λέξη φιλόζωος, η οποία όμως δηλώνει αυτόν που αγαπάει τη ζωή, όπως: φιλόξενος, φιλόλογος, φιλόσοφος, φιλάργυρος, φιλόπτωχος, κ.ά.

Ως εκ τούτου, προτιμότερη και προσφορότερη είναι η χρήση ζωόφιλος, ζωοφιλία, ζωοφιλικές οργανώσεις, γιατί η λέξη φιλόζωος προκαλεί σύγχυση ανάμεσα στη διπλή ορολογία α. φιλόζωος = ο αγαπών τη ζωή και β. φιλόζωος (με υπογεγραμμένη που έχει εκλείψει), σύμφωνα με τα λεξικά Σταματάκου και Δημητράκου, και σημαίνει αυτόν που αγαπάει τα ζώα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή