Μία αυτοψία στο δάσος Κουβαρά

Μία αυτοψία στο δάσος Κουβαρά

Κύριε διευθυντά 
Το πευκόδασος του Κουβαρά είναι ένας εκτεταμένος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής και έχει ευτυχώς υποστεί ελάχιστες, μέχρι σήμερα, ζημιές από πυρκαγιές. Δυστυχώς τελευταία σε πολλά σημεία μπορείς να εντοπίσεις σωρούς από κλαδέματα στις ρίζες των πεύκων, ιδανικό προσάναμμα για ηθελημένες ή μη πυρκαγιές.

Επιπλέον, σε εσωτερικούς χωματόδρομους του δάσους, μεγάλες ποσότητες θρυμματισμένων, από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού, ξερόκλαδων είναι συσσωρευμένες ανάμεσα στα πεύκα και στους θάμνους, αυξάνοντας τον κίνδυνο αναφλέξεων. Η κοινότητα Κουβαρά δηλώνει ανεύθυνη και απρόθυμη να αποταθεί στην περιφέρεια που έχει, όπως ισχυρίζεται, αναλάβει τη φροντίδα καθαρισμού του δάσους. Οι πληροφορίες αυτές είναι ένα δείγμα κακής προστασίας του δασικού μας πλούτου και η δημοσιοποίησή τους ίσως συμβάλλει στη σωστότερη πρόληψη, που φυσικά δεν μπορεί να επαφίεται στην περιβαλλοντική ευαισθησία του κάθε εργολάβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή