Πού κάνει στάση το αυτονόητο;

Πού κάνει στάση το αυτονόητο;

Κύριε διευθυντά 
Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για την αναγκαιότητα ενός σταθμού μετρό αποτελεί κατά τη γνώμη μου χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοντόθωρης προσέγγισης κάποιων φορέων της περιοχής.

Με βάση τη σοφή ρήση περί «καταβολής προσπάθειας για την εφαρμογή του αυτονόητου στη χώρα μας», θα ήθελα να τονίσω μια άλλη διάσταση στους αρνητές του κατοίκους των Εξαρχείων. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι οι φορείς αυτοί εκπροσωπούν την πλειονότητα (θα μου επιτρέψετε εδώ να υποθέσω βάσιμα ότι η πλειονότητα των κατοίκων, ορθολογικά σκεπτόμενη, μάλλον τον θεωρεί σαν ευλογία) τι γίνεται με τους υπόλοιπους χρήστες, κατοίκους άλλων περιοχών του δικτύου του μετρό, που θα χάσουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης (ιδίως τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας) σε έναν από τους πιο κεντρικά σχεδιασμένους σταθμούς της πόλης, αλλά και στη δημοφιλή γειτονιά των Εξαρχείων; 

Προφανώς οι, λογικά απορρέουσες, προτιμήσεις των χρηστών αυτών, που όσο επεκτείνεται το δίκτυο θα περιλαμβάνει την πλειονότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας, δεν έχουν την πρέπουσα δημοκρατική βαρύτητα απλώς και μόνον γιατί δεν είναι κάτοικοι της περιοχής. Καιρός να αρχίσουμε να βλέπουμε και λίγο πέρα από τη μύτη μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή