Εάν ο κ. βουλευτής ήταν π.χ. στην Αγγλία;

Εάν ο κ. βουλευτής ήταν π.χ. στην Αγγλία;

Κύριε διευθυντά
Πρόσφατα (23/8, Οι αρμοί της Τροχαίας) ο εύστοχος αρθρογράφος κ. Σάκης Μουμτζής σχολίασε το επεισόδιο που έγινε στην Κρήτη μεταξύ βουλευτή και τροχονόμου, κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν στη χώρα μας με διάφορα πολιτικά πρόσωπα. Εκανα νοερά τη σύγκριση με όσα συμβαίνουν αλλού, π.χ. στη Βρετανία, όπου ο τυχών αστυνομικός μπορεί να σταματήσει και να ελέγξει ακόμη και τα μέλη της βασιλικής οικογενείας για τροχαίες παραβάσεις, ενώ υπουργοί έχουν χάσει το δίπλωμά τους επειδή βρέθηκαν θετικοί σε αλκοτέστ.

Χαρακτηριστικά, το 2009 η τότε υπαρχηγός του Εργατικού Κόμματος Χάριετ Χάρμαν οδηγούσε μιλώντας στο κινητό της τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με σταθμευμένο όχημα. Η αστυνομία κίνησε αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον της (χωρίς καταγγελία του παθόντος) για οδήγηση χωρίς τη δέουσα προσοχή και για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, κατηγορίες που επέσυραν πρόστιμο 5.000 λιρών και εννιά βαθμούς ποινής στην παραβάτιδα οδηγό. Προφανώς εκεί δεν γνωρίζουν τον περίφημο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών (και κατωτέρου πολιτικού προσωπικού).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή