Το μοναδικό Πήλιο, οι δρόμοι, ο φωτισμός

Το μοναδικό Πήλιο, οι δρόμοι, ο φωτισμός

Κύριε διευθυντά
Στο βουνό Πήλιο που υψώνεται πάνω από τον Βόλο, ανάμεσα στον Παγασητικό Κόλπο και στο Αιγαίο Πέλαγος, σμίγουν η φύση με τον θρύλο. Κοντά στον σοφό Κένταυρο Χείρωνα μαθήτευσαν ο Αχιλλέας, ο Ηρακλής, ο Ασκληπιός κ.ά. Εδώ και πολλά χρόνια το Πήλιο είναι τουριστικός τόπος. Στα χωριά του θα δεις εκκλησίες ρυθμού βασιλικής με ξυλόγλυπτο τέμπλο και εξαιρετικές εικόνες, καλντερίμια και πλατείες λιθόστρωτες, πέτρινες βρύσες και τοξωτά γεφύρια.

Θα εντυπωσιαστείς από τη θέα την ημέρα και το βράδυ και από τις κατοικίες με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική γεμάτες στις αυλές από ορτανσίες και άλλα λουλούδια.

Ολα μαζί κάνουν ένα μοναδικό σκηνικό μέσα στην παραμυθένια φύση που μαγεύει τους πολυάριθμους επισκέπτες. Αγρια, δύσβατη με αιώνια δέντρα, πλατάνια κ.ά., φύση, κατηφορίζει ανατολικά προς τις ακτές του Αιγαίου. Εκεί το θρόισμα των δέντρων, ο ήχος των κυμάτων της θάλασσας και το κελάηδημα των πουλιών γίνονται ένα και γαληνεύουν την ψυχή.

Το 1973 ο Ντέμης Ρούσσος έστειλε άνθρωπό του να μαγνητοφωνήσει τους ήχους για τα τραγούδια του. Εξαιρετικά και γαλήνια είναι τα χωριά στον Παγασητικό με γραφικές αμμώδεις παραλίες.

Στο Πήλιο που η φύση απλόχερα έδωσε τα δώρα της, το οδικό δίκτυο υστερεί. Οι δρόμοι των Κενταύρων που διαπλατύνθηκαν από τη ΜΟΜΑ το 1958, είναι στην ίδια κατάσταση με πολλές στροφές και ελιγμούς. Δεν υπάρχει άσπρη γραμμή στις άκρες της ασφάλτου.

• Οι πινακίδες ονομάτων των χωριών είναι παλιές, χωρίς φωσφορίζοντα γράμματα.
• Δεν υπάρχουν προστατευτικά φράγματα στις επικίνδυνες στροφές, ούτε τοιχία προστασίας.
• Ο φωτισμός στους δρόμους είναι ανύπαρκτος.
• Τα υπάρχοντα πάρκινγκ είναι ανεπαρκή.

Ιδιαίτερα στην παραλία του Αγίου Ιωάννη η εξασφάλιση θέσης στάθμευσης είναι έντονα προβληματική. Η διαδρομή Τσαγκαράδα – Αγιος Ιωάννης – Τσαγκαράδα είναι σαν ρώσικη ρουλέτα.

Η περιφερειακή οδός που είναι θείο δώρο για τον Βόλο, δεν έχει καλό φωτισμό ούτε αξιόλογη φυτική βλάστηση. Και ενώ το εθνικό οδικό δίκτυο όλης της χώρας έχει άριστες καταστάσεις ασφαλείας (διαγραμμίσεις, σημάνσεις, περιφράγματα κ.λπ.), το επαρχιακό, το δημοτικό και το κοινοτικό δίκτυο υστερούν. 

Ας υπάρξει κάποια φροντίδα από τους υπεύθυνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή