Κύριε διευθυντά
Αφορμή για την επιστολή μου είναι ο κατακλυσμός μας με τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, όπου διάφοροι γνωστοί και λιγότερο γνωστοί έως άγνωστοι σεφ και «σεφ» επιδεικνύουν τατουάζ και φαγητά και, πολύ συχνά, πολυσύνθετα και, ενίοτε, αυτοσχέδιας σύνθεσης εδέσματα με στόχο τον εντυπωσιασμό των τηλεθεατών. Και μέχρις εδώ όλα καλά και αναμενόμενα και συγχωρητέα. Αλλά υπάρχουν και βασικά θέματα υγιεινής –αφού όλοι έχουν μπροστά τους ακάλυπτα τα παρασκευαζόμενα φαγητά– που δεν είδα να τα αναφέρει και να τα στηλιτεύει κανείς.
Πρώτον, κανείς σεφ δεν φοράει σκούφο.
Δεύτερον, όλοι τους πιάνουν τα φαγητά χωρίς γάντια με γυμνά χέρια.
Τρίτον, κανείς δεν φοράει μάσκα. Και αυτό, ασχέτως κορωνοϊού, είναι το πιο σημαντικό, επειδή μιλούν ακατάσχετα επάνω από τα εκτεθειμένα φαγητά και ο νοών νοείτω τι μπορεί να πέσει μέσα στα φαγητά.
Αναρωτιέμαι, τι έχουν να πουν σχετικά οι Σχολές που δίνουν τα πτυχία στους σεφ.