«Ορφανά» σημεία διψούν για πράσινο

«Ορφανά» σημεία διψούν για πράσινο

Κύριε διευθυντά
Ο Δήμος Αθηναίων (και πολλοί άλλοι δήμοι της χώρας) θα μπορούσε να αυξήσει αισθητά το πράσινο στην επικράτειά του, χωρίς κανένα απολύτως πρόσθετο χώρο φύτευσης, με έναν απλούστατο τρόπο. Σε όλα τα σημεία της πόλης, στο κέντρο και στις συνοικίες, υπάρχουν στα πεζοδρόμια, σε νησίδες, σε παρτέρια και σε χώρους πρασίνου σημεία όπου πριν υπήρχαν δέντρα και τώρα είναι «ορφανά». Δεν αποκλείεται αυτά τα κενά να είναι πολλές ή πάρα πολλές εκατοντάδες. Θα μπορούσαν εκεί να φυτευθούν δέντρα, αλλά προς Θεού! Θα πρέπει να φυτευθούν σωστά, να στηριχθούν σωστά, να ποτίζονται, να περιποιούνται και να επιβλέπονται όπως πρέπει. 

Το συνολικό πλήθος αυτών των δέντρων θα είναι ένα άλσος ίσως ισοδύναμο με το Πεδίον του Αρεως, μόνο που το αποτέλεσμα δεν θα είναι εντυπωσιακό. Θα είναι όμως χρήσιμο και για να τονώνεται, ανάμεσα σε άλλα, και το αίσθημα αξιοπρέπειας των πολιτών, ημών των ιδίων δηλαδή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή