Η αντιπολίτευση και τα Γλυπτά

Η αντιπολίτευση και τα Γλυπτά

Κύριε διευθυντά 
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται έντονη συζήτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών που αφαιρέθηκαν βάναυσα από τον Παρθενώνα πριν από την απελευθέρωση και εκτίθενται επί δύο και πλέον αιώνες στο Βρετανικό Μουσείο. Την αξίωση ή το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών υποστήριξε με σθένος η Μελίνα Μερκούρη και επαναφέρεται συχνά από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά η βρετανική κυβέρνηση αρνιόταν, προβάλλοντας αντιρρήσεις και προσχήματα. Και τώρα που η Μεγάλη Βρετανία φαίνεται διαλλακτική στο να συζητηθεί ένας τρόπος επιστροφής και συνένωσης των αφαιρεθέντων γλυπτών με τα διασωθέντα που βρίσκονται στο Μουσείο Ακροπόλεως, διαφαίνεται να οργανώνεται μια συζήτηση που ουσιαστικά, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μεθόδευση της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην επιλυθεί το θέμα από την παρούσα κυβέρνηση. 

Είναι δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να εξαναγκαστεί δικαστικά η Αγγλία να επιστρέψει τα Γλυπτά, αλλά, όπως άλλωστε γενικότερα υποστηρίζεται, θα δεχόταν μια συμβιβαστική ή διπλωματική λύση, που θα διαφύλασσε το κύρος της. Αν για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους δεν προχωρήσει η λύση που τώρα διαφαίνεται, τα Γλυπτά θα παραμείνουν στη θέση στην οποία βρίσκονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή