Σε ποιον «ανήκει» το καπάκι φρεατίου;

Σε ποιον «ανήκει» το καπάκι φρεατίου;

Κύριε διευθυντά
Γράφω για να καταγγείλω ένα ακόμη θλιβερό φαινόμενο αβουλίας και αδιαφορίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενός κρατικού φορέα, του ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα, είμαι κάτοικος Αμαρουσίου και από τον Μάιο 2022 ενημέρωσα τον δήμο εγγράφως, επωνύμως και επανειλημμένως για τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος από σπασμένο καπάκι φρεατίου που βρίσκεται στο οδόστρωμα στη συμβολή των οδών Αρεως και Αριστοφάνους, όπως και για την όχληση που προκαλείται στους περιοίκους όταν περνούν οχήματα πάνω από το σπασμένο καπάκι. Ας σημειωθεί ότι η Αρεως είναι πολυσύχναστος δρόμος του Δήμου Αμαρουσίου από όπου διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, δίκυκλα και τετράτροχα.

Ο δήμος με ενημέρωσε πως δεν είναι αρμόδιος για την επισκευή του φρεατίου γιατί αυτό ανήκει στη Wind, από την οποία ζήτησε να το επισκευάσει. Δύο μήνες, περίπου, αργότερα ο δήμος με ενημέρωσε ότι ανακάλυψε ότι το φρεάτιο δεν ανήκε στη Wind αλλά στον ΔΕΔΔΗΕ, από τον οποίο και ζήτησε να το επισκευάσει. Στις επανειλημμένες γραπτές οχλήσεις μου, ο δήμος απαντούσε με γραπτές υπενθυμίσεις στον ΔΕΔΔΗΕ να επισκευάσει το φρεάτιο. Υστερα από περίπου οκτώ μήνες το πρόβλημα παραμένει. Τόσο ο δήμος όσο και ο ΔΕΔΔΗΕ αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αδιαφορούν, αδρανούν να αντιμετωπίσουν ένα τεχνικά στοιχειώδες αλλά μεγάλης σημασίας θέμα. 

Αναρωτιέμαι τι θα κάνει ο δήμος όταν θα σπάσει το καπάκι –και είναι βέβαιο πως το καπάκι κάποτε θα σπάσει– και προκληθεί σοβαρό ατύχημα με θύματα. Θα αναζητά τους αρμοδίους; Ας διευκρινιστεί ότι η επισκευή του φρεατίου θα είχε ασήμαντη οικονομική επιβάρυνση, ενώ ο χρόνος που ανάλωσαν οι υπηρεσίες του δήμου για την αναζήτηση του αρμόδιου φορέα υπερκαλύπτει το κόστος της επισκευής.

Κύριε διευθυντά, είναι θλιβερό και ανησυχητικό το 2023 η τοπική αυτοδιοίκηση να καλύπτεται ακόμη πίσω από ξεπερασμένα επιχειρήματα αναρμοδιότητας και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Σε τελευταία ανάλυση, ο δρόμος ανήκει στο Μαρούσι και εκείνοι που πρωτίστως θίγονται είναι οι Ελληνες πολίτες και οι συνδημότες μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή