Ο νόμος Κατρούγκαλου, η οργή συνταξιούχων

Ο νόμος Κατρούγκαλου, η οργή συνταξιούχων

Kύριε διευθυντά
Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω τον πόνο μου με την ευκαιρία της πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στους οικονομικούς συντάκτες σχετικά με τα οικονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Ο πόνος μου αφορά την προσωπική διαφορά που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό της σύνταξής μου και την αφαίρεση του ποσού που προσδιόρισε με κάποιον αλγόριθμο ο πρώην υπουργός Γ. Κατρούγκαλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τις συντάξεις που εκδόθηκαν πριν από το 2016. Αυτός ο νόμος που αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας απέναντι στους συνταξιούχους ψηφίστηκε από την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ισχύει μέχρι σήμερα. Η Ν.Δ. υποσχέθηκε να τον καταργήσει αλλά μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε. Είμαι συνταξιούχος μετά 44 χρόνια συνεχούς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Το ποσό σύνταξής μου είναι 1.099 ευρώ, η δε προσωπική διαφορά ανέρχεται στα 232 ευρώ που αντιστοιχεί στο 21% της σύνταξής μου. Η αύξηση των συντάξεων που δίνει η κυβέρνηση ανέρχεται στο 7,7%. Αντιλαμβάνεστε πότε θα λάβω αύξηση στη σύνταξή μου, όταν σήμερα είμαι 81 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή