«Βιαστικές αλλαγές και συνέπειες»

«Βιαστικές αλλαγές και συνέπειες»

Κύριε διευθυντά
Με αφορμή το κύριο άρθρο της 19ης Φεβρουαρίου («Εστω και τώρα») σχετικά με την όντως απογοητευτική ανταπόκριση των αποδήμων ενόψει των εθνικών εκλογών, θα ήθελα να καταθέσω χάριν οικονομίας χώρου ενδεικτικά τα εξής.

Η χαλάρωση των περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος θα ήταν φυσικά ευπρόσδεκτη για όσους ζούμε στο εξωτερικό, ακόμα και αν είμαστε ανάμεσα στους λίγους που έσπευσαν να εγγραφούν εγκαίρως. Οι αδυναμίες του ισχύοντος πλαισίου είναι άλλωστε πασίδηλες. 

Η σαγηνευτική απλότητα της πρότασής σας (μόνη προϋπόθεση ο τόπος γέννησης στην Ελλάδα) και η αδιαμφισβήτητα ειλικρινής σας αγωνία για μεγαλύτερη συμμετοχή των αποδήμων μάλλον δεν σας επέτρεψαν να σκεφτείτε τους –ολιγάριθμους ενδεχομένως– συμπολίτες σας, όπως τον γράφοντα, που ενώ έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό κι έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Στην περίπτωσή μου, έζησα τα πρώτα 26 χρόνια της ζωής μου στην Ελλάδα, από την οποία έφυγα στην αρχή της κρίσης, ψηφίζω ανελλιπώς και μόνο το 2015 ταξίδεψα γι’ αυτόν τον λόγο τρεις φορές.

Δεν κρύβω πως θα διαφωνούσα με την πρότασή σας ακόμα και αν αυτή είχε κατατεθεί σε ανύποπτο χρόνο, καθώς ο όρος που θέτετε θα εμπόδιζε πολλούς ενεργούς πολίτες από το να επωφεληθούν των ίδιων διευκολύνσεων με τους υπολοίπους. Θα ήταν όμως κατά τη γνώμη μου αδιανόητο να γίνουν την τελευταία στιγμή αλλαγές στους όρους άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με σοβαρές συνέπειες για όσους δεν θα μπορούν να επανέλθουν εγκαίρως στους παλιούς εκλογικούς τους καταλόγους, χάνοντας έτσι και τη δυνατότητα να ψηφίσουν στον δήμο τους στις επερχόμενες εκλογές. 

Μπορεί τέτοιες περιπτώσεις να μην είναι πολλές, αλλά δεν δικαιολογείται η στέρηση της ψήφου έστω κι ενός πολίτη διά της βιαστικής αλλαγής της εκλογικής νομοθεσίας λίγο πριν από τις εκλογές, εις βάρος και πάλι όσων εγκαίρως ακολούθησαν τον νόμο, δηλαδή της γνωστής και συμπαθούς αυτής φυλής κορόιδων στην οποία έχω την τιμή να απευθύνω συντροφικό χαιρετισμό από τις σελίδες της έγκριτης εφημερίδας σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή