Σχολικές εκδρομές και «μη έχοντες»

Σχολικές εκδρομές και «μη έχοντες»

Κύριε διευθυντά
Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οργανώνονται κάθε χρόνο εκπαιδευτικές εκδρομές (τριήμερες ή πενθήμερες) εσωτερικού ή εξωτερικού για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, με σκοπό να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν όμορφα και ιστορικά μέρη της πατρίδας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ομως η συμμετοχή σε αυτές τις εκδρομές στοιχίζει από 500 ευρώ και άνω αναλόγως του προορισμού για κάθε μαθητή και είναι δυστυχώς πολλά παιδιά, πολύ καλοί μαθητές, που δεν διαθέτουν αυτό το ποσό οι γονείς τους και στερούνται της χαράς και της γνώσης από την εμπειρία αυτών των εκδρομών, αισθάνονται δε μια πικρία και στενοχώρια ανάμεικτη με απογοήτευση. Διερωτώμαι, μήπως η δραστήρια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα, που τραυματίζει ψυχολογικά πολλά παιδιά, με την επιχορήγηση αυτών των εκδρομών, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν. Νοιαζόμαστε για τους νέους μας όχι μόνο με λόγια αλλά και εμπράκτως!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή